2 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Рік тому розпочалася масова вакцинація від COVID-19: хто і що хоче заробити на антивакцинаторських настроях
Рік тому розпочалася масова вакцинація від COVID-19: хто і що хоче заробити на антивакцинаторських настроях

Рік тому розпочалася масова вакцинація від COVID-19: хто і що хоче заробити на антивакцинаторських настроях

Першою щепленою людиною стала 90-річна британка Маргерет Кінан.

Сьогодні рівно рік тому розпочалася масова вакцинація від коронавірусу. Першими щепила своїх громадян Велика Британія. Медичний прорив, який мав врятувати людство від епідемії та зняти локдауни – нині обріс мільйонами вигадок, фейків та міфів.

Про те, хто і що хоче заробити на антивакцинаторських настроях  і кому за це доведеться заплатити – 8 грудня йдеться в сюжетіТСН.19:30.

Першою щепленою людиною стала 90-річна британка Маргерет Кінан. Жінка - щаслива, бо вакцина звільнила її від ізоляції. Але від радості до ненависті  - один рік.  Вакцинація тепер тема номер один на кухнях  та у соцмережах. Користувачі  у Мережі не втомлюються переповідати історії буцім-то смерті після вакцинації знайомих і друзів.

Експерт з цифрової безпеки Павло Бєлоусов закликає українців пам'ятати: все, що ви читаєте в інтернеті, ви не можете перевірити -  справжня це людина чи інформація.

"Нагадую всім, що всі вакцини "ковідні" - не живі вакцини, в них немає "ковідного" вірусу. Відповідно, вакцинована людина нічого виділяти не може. Мало того, якщо вона навіть захворіє на "ковід", вона буде виділяти менше "ковідного" вірусу і він буде заразним менший період часу", - вкотре пояснює медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

За словами політтехнолога, експерта-міжнародника Бориса Тизенгаузена, коли з'являється група людей, яка схильна у щось вірити, з'являється група людей, які хочуть на цьому заробити різними засобами.

Так, власники мережі лабораторій наполягають – краще робити ПЛР-тести ЗА 300-400 гривень, ніж вакцинуватись. А ще пропонують перевіряти організм на антитіла, аби бути впевненим в імунітеті. 

Також краще за вакцинацію вважають підйом імунітету продуктами що  індивідуально підбере "фахівчиня" за аналізами за 350 евро.

"Якщо люди думають, що всі, хто є іконами антивакцинаторства, ведуть за собою  натовп тому, що  вони вірять в переможне майбутнє -  ні. Вони насправді заробляють на цьому гроші", - певен лікар-анестезіолог, кандидат медичних наук Андрій Сем'янків.

Антивакцинальний рух: хто викристовує людей, які бояться щепитися

Тому, коли наступного разу будете чути гасла вийти на акції протесту - знайте - таким чином хтось може вами маніпулювати, переслідуючи власні інтереси інколи навіть в інтересах країни-агресора. 

"Це найкращий час, щоб створювати площини напруженості, піднімати людей на протести", - говорить експерт.

Слід зазначити, що усіх, хто заробляє на антивакцинальній темі – лайки, гроші, електорат, геополітичні бонуси – об'єднує одне: платять ці дивіденди – ті, хто їм повірив – своїми життями. 

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Нагадаємо:

В Україні три області перетнули позначку в 50% вакцинованого дорослого населеннявід COVID-19 принаймні однією дозою.

Читайте також: 

  • Аби не допустити нового спалаху: у МОЗ пояснили, чому посилили правила карантину
  • У МОЗ розповіли, чи є в Україні потужності для виявлення нового штаму коронавірусу "Омікрон"
  • Від завтра в Україні буде розширено перелік професій, для яких вакцинація від COVID-19 є обов'язковою

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом