Сергій Кузяра: Мене намагаються зробити розмінною картою в боротьбі проти Порошенка і Медведчука
Сергій Кузяра: Мене намагаються зробити розмінною картою в боротьбі проти Порошенка і Медведчука

Сергій Кузяра: Мене намагаються зробити розмінною картою в боротьбі проти Порошенка і Медведчука

Оригінал на сайті "Вести"

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Слідство продовжує розкручувати "вугільну справу Медведчука і Порошенка". Йдеться про постачання вугілля з непідконтрольних територій Донбасу в 2014-2015 рр. підозру вже пред'явлено Віктору Медведчуку (перебуває під домашнім арештом), екс-міністру палива і вуглепрому Володимиру Демчишину (знаходиться за межами України) і бізнесменові Сергію Кузярі (він провів 2 місяці в Лук'янівському СІЗО і 1 грудня був переведений в ізолятор СБУ в одиночну камеру), повідомляє 112.ua.

Колишній заступник генпрокурора України, адвокат Віктор Трепак заявляє, що найближчим часом офіс генпрокурора може пред'явити підозру у цій же справі колишньому президенту України, народному депутату і голові партії "європейська солідарність" Петру Порошенку.

Заарештований у" вугільній справі " бізнесмен Сергій Кузяра у письмовій формі відповів на запитання Vesti.ua.

* * *

За два місяці ніяких реальних слідчих дій зі мною не проводили. Двічі відвозили до слідчого протягом перших десяти днів, де мені пояснювали моє "тяжке" становище і всіляко натякали, що показаннями на Медведчука і Порошенка я б відразу вирішив всі свої проблеми.

Починаючи з першої зустрічі зі слідчими в якості свідка, я пояснюю, що хтось в їх системі або зробив неправильні висновки, або хтось спеціально мене підставив у цій справі. У мене немає і не може бути цікавлять органи слідства показань! Звинувачення абсурдні! А рівень сил, задіяних для мого утримання під вартою, безпрецедентний…

Я неодноразово і досить щільно контактував з командою Володимира Зеленського і в процесі передвиборної кампанії, і після його перемоги. Я спілкуюся і з народними депутатами від" Слуги народу", і з представниками офісу президента, і з колишніми і нинішніми міністрами. Направляв, і вони доходили, матеріали щодо недопущення кризи в енергетиці та вугільній промисловості безпосередньо Зеленському.

До речі, в 2019 році я постачав на Центренерго вугілля з Казахстану, за що досі з моєю компанією не розрахувалися!

Але, видно, бажання перешкодити Медведчуку і Порошенку в їх політичній діяльності превалює у вищого керівництва країни і над здоровим глуздом, і над економічними інтересами України. А я волею їх виявився розмінною картою. Я-громадянин України, що живе в Україні, мені дуже боляче за те, що відбувається в енергетиці і вугіллі. Ніякого відношення до політичної діяльності Петра Порошенка або Віктора Медведчука я не маю і ніколи не мав. Я б дуже хотів допомогти країні в подоланні енергетичної кризи, куди економіку штовхнула некомпетентна влада. Після закінчення театру абсурду я планую продовжувати роботу в Україні і не планую нікуди їхати!

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань

Источник материала
Поделиться сюжетом