28 апреля, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Після прослуховування цієї пісні знижується рівень самогубств: доведено вченими
Після прослуховування цієї пісні знижується рівень самогубств: доведено вченими

Після прослуховування цієї пісні знижується рівень самогубств: доведено вченими

Після виходу пісні і кліпу американського репера Logic "1-800-273-8255" в США помітили зниження кількості самогубств на 5,5%, а дзвінків в службу довіри в період, коли ця пісня була на піку популярності, навпаки стало більше.

Про йдеться в даних дослідження, які опублікували в британському науковому журнал The BMJ.

Сингл Logic вийшов в 2017-му році. Назва пісні "1-800-273-8255" - це номер Національної телефонної лінії з запобігання самогубств в США.

Пісня співається від імені людини, яка хоче накласти на себе руки, але відмовляється від своєї ідеї після дзвінка в службу довіри.

Трек Logic став швидко популярним. Пісня увійшла в топ-10 рейтингу Billboard Hot 100 в США і набрала більше мільярда прослуховувань на Spotify.

У Службі запобігання самогубств США зазначається, що за три тижні після виходу треку кількість дзвінків на гарячу лінію зросла на 27%.

Чому пісня допомогла людям відмовитися від суїциду?

Вчені з Віденського університету (Австрія) припустили, що пісня "1-800-273-8255" могла викликати ефект Папагено і вирішили це перевірити.

Ефект Папагено - це соціальне явище, коли людина, яка збирався покінчити з життям, відмовляється від цієї ідеї після повідомлень в медіа про те, як подолати психологічну кризу.

Дослідження австрійських вчених показало, що під час підвищеного інтересу громадськості до пісні Logic на "телефон довіри" зателефонувало на 6,9% осіб більше, ніж зазвичай, а самогубств в США стало менше на 5,5%, в порівнянні з очікуваним показником.

 Один з дослідників Томас Нідеркроренталер зазначив, що знаменитості можуть допомогти знизити кількість самогубств у світі:

"Знаменитості можуть відігравати важливу роль у профілактиці самогубств, якщо вони розповідають, як впоралися з кризовими ситуаціями і суїцидальними думками", - зазначає вчений.

Нагадаємо, що після невдалого суїциду харків'янка пояснила, чому вбила дворічного сина.

Читайте також, що Іван Дорн заспівав українською і знявся в кліпі з дружиною.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом