Зеленський хоче організувати зустріч із Путіним за допомогою Шольца та “Північного потоку - 2”
Зеленський хоче організувати зустріч із Путіним за допомогою Шольца та “Північного потоку - 2”

Зеленський хоче організувати зустріч із Путіним за допомогою Шольца та “Північного потоку - 2”

БРЮССЕЛЬ-КИЇВ. 15 грудня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що ситуація навколо "Північного потоку - 2" могла б стати "серйозним" інструментом для переговорів України з Росією. Цьому міг би посприяти канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це Зеленський заявив під час спілкування з журналістами у Брюсселі, передає УНН.

Цитата

"Ми сьогодні говорили з канцлером Шольцем з приводу "Північного потік-2"... Це, в принципі, серйозний інструмент для розмови з Росією. Я вважаю, що це дуже справедливий інструмент, який сьогодні знаходиться в руках деяких лідерів Європи. Де канцлер Шольц грає активну, одну з важливих ролей. Я б завдяки, такому інструменту, ми з ним говорили, міг би, мені здається, організувати зустріч з президентом РФ", - заявив Зеленський.

Деталі

Зокрема, Президент вважає, що може використовувати ситуацію з "Північним потоком-2", щоб викликати Росію за стіл переговорів, і вирішити деякі питання, серед яких виконання Мінських домовленостей, та інші кроки для закінчення військового конфлікту на сході України.

Додамо

Під час спілкування з журналістами в Брюсселі Володимир Зеленський також заявив, що під час переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцем і президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном підтвердив готовність України до "нормандського" формату.

Крім того, Президент зазначив, що санкційна політика після ескалації нікого не цікавить. Україну цікавить санкційна політика до ймовірної ескалації і тоді її може і не буде.

Він підкреслив, що "саме такі відносини, попереджаючи такі небезпечні кроки, можуть дійсно зупинити той військовий конфлікт, який відбувається на Сході нашої країни вже вісім років".

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Владимир Путин Северный поток-2
Источник материала
loader
loader