Ігор Мірошниченко вважає діяльність державного телеканалу «ДОМ» протизаконною
Ігор Мірошниченко вважає діяльність державного телеканалу «ДОМ» протизаконною

Ігор Мірошниченко вважає діяльність державного телеканалу «ДОМ» протизаконною

Про це він розповів у програмі Сергія Дойка «Особистість».

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Він мовить не на тимчасово окуповані території, а на території України, яка контролюється українською владою. По-друге, телеканал «ДОМ» фінансується з державного бюджету. Минулого року майже мільярд було отримано, на наступний рік передбачено трохи менше. Я категорично проти державного телеканалу «ДОМ», тому що він мовить російською мовою», - каже Ігор Мірошниченко.

З точки зору боротьби за нашу мову як єдину державну і повернення людей до своїх витоків, яких русифікувала радянська система, це неправильно, наголошує він.

«З точки зору ставлення до людей, які живуть на непідконтрольних територіях, це знущання. Влада вважає людей, які живуть на тимчасово окупованих територіях, дебілами? Вона вважає, що вони не розуміють української мови, і російська – це єдиний шлях до них дійти? Якщо вони хочуть російську мову – вони дивляться російські пропагандистські канали. А якщо Україна хоче мати рупор мовлення, вона має забезпечити, аби він проникав у кожну домівку на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму. Цього не відбувається», - констатує екснардеп.

І за таких умов телеканал «ДОМ» отримав мільярд гривень з державного бюджету минулого року. Державні закупівлі Прозорро передбачають закупівлю контенту.

«У переліку програм – «За життя» з Андрієм Пальчевським, людиною, яка з тріском програла вибори Київського міського голови», - резюмує Ігор Мірошниченко.

Як повідомляв Знай.ua, Ігор Мірошниченко розповів, які заходи доведеться вжити владі після повернення ОРДЛО.

Також Знай.ua повідомляв, що Олег Пендзін вважає логіку утворення державного бюджету України застарілою і нереалістичною.

Источник материала
Поделиться сюжетом