20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Дешевше, ніж Буковель: топ-5 вартих уваги європейських гірськолижних курортів
Дешевше, ніж Буковель: топ-5 вартих уваги європейських гірськолижних курортів

Дешевше, ніж Буковель: топ-5 вартих уваги європейських гірськолижних курортів

В останні роки на європейських гірськолижних курортах зростає кількість туристів з України.

Які напрямки для відпустки в новорічні свята є найдоступнішими і не перевищать бюджет, який буде потрібно в тому ж Буковелі, а іноді навіть обійдуться дешевше, пише Obozrevatel.

Топ-гірськолижних курортів Європи

  • Ясна в Словаччині: є найбільшим гірськолижним курортом країни, розташованим на горі Хопок. 14 трас курорту мають протяжність понад 50 км і переважна їх кількість має середній рівень складності, 3 - важкий і ще 3 - легкий. Добова вартість скі-пасу для дорослого становить 36 євро, дитячий же коштує 29 євро. В середньому тижневий тур в період yоворічних свят, включно з перельотом, проживанням і харчуванням на двох, обійдеться в 950 євро.
Ясна в Словаччині
  • Банско в Болгарії: курорт, розташований біля Пірінських гір, відрізняють якісні траси, покриті товстим шаром снігу, і близькість до цікавих маршрутів для екскурсій. У старовинному місті Банско є багато пам'яток. Період гірськолижних розваг тут триває з середини грудня по початок квітня. Скі–пас для дорослого коштує 35,8 євро, для дитини - 19,45 євро. В середньому новорічний тур на тиждень з розрахунку на двох коштуватиме 996 Євро.
  • Шпиндлерув Млин в Чехії: в період грудень-квітень бюджетне катання на лижах можливо також на курортах в Крконошському національному парку Чехії. Головною їх перевагою є широкий вибір трас для початківців і наявність комплексної школи для тих, хто хоче навчитися катанню на лижах або сноуборді. Дорослий скі-пас тут коштує 28 євро, дитячий - 18, а в період низького сезону - 20 і 13 євро відповідно. Новорічний тижневий відпочинок на двох з урахуванням харчування тут обійдеться в 890 євро.
Шпіндлерув Млин в Чехії
  • Пояна Брашов в Румунії: новачкам і сім'я з дітьми однозначно краще місця не знайти. Місцеві спуски в основному мають висоту в 1030 метрів. Курорт представлений 12 трасами, загальна протяжність яких становить 14 км. Також тут є багато різних розважальних зон для активних видів відпочинку. Скі-пас для дорослих протягом високого сезону обійдеться в 25 євро, в період низького – 20. Середній бюджет для оплати туру, якщо вибрати бюджетний готель поруч з підйомниками, в новорічний період стартує від 700 євро.
  • Пал в Андоррі: прекрасне місце для гірськолижного відпочинку, особливо, для початківців. Завдяки швидкісним підйомникам і зручній інфраструктурі цей напрямок все частіше вибирають туристи. Для професійних лижників і сноубордистів підійде сусідній Арінсал з крутими спусками. Ціна скі-пасу для дорослого обійдеться в 39 євро, для дитини - в 28,5. Дітям до 6 років можна кататися безкоштовно. В середньому святковий новорічний тур на двох обійдеться в 840 євро.

Нагадаємо, що Італія закрила свої кордони для українців, а Польща посилила умови.

Читайте також: зимові канікули 2021-2022: як відпочиватимуть українські школярі?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом