Венедіктова екстрено пішла у відпустку, щоб не підписувати підозру Порошенку – Новіков
Венедіктова екстрено пішла у відпустку, щоб не підписувати підозру Порошенку – Новіков

Венедіктова екстрено пішла у відпустку, щоб не підписувати підозру Порошенку – Новіков

Замість неї підозру Порошенку підписав її заступник Олексій Симоненко.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова пішла в незаплановану відпустку, щоб не підписувати підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку. Йому оголосили про підозру у державній зраді через постачання вугілля з окупованого Донбасу.

Про це сказав адвокат Порошенка Ілля Новіков на брифінгу в Києві 20 грудня, передає його слова «Радіо Свобода».

За інформацією Новікова, Венедіктова «екстрено» пішла у незаплановану відпустку, передавши свої обов’язки заступникові Олексію Симоненку, який підписав підозру Порошенку.

  • Читайте також: Порошенка підозрюють у держзраді та «сприянні діяльності терористичних організацій» – ДБР

«У нас є копія – це повідомлення про підозру за статтями про державну зраду і співпрацю з терористичними організаціями на адресу п’ятого президента України Петра Порошенка», – сказав адвокат.

Він додав, що відсутність генпрокурорки на робочому місці під час оголошення підозри Порошенку свідчить про ставлення правоохоронних органів до самої справи

Нагадаємо, що 17 грудня ДБР повідомило, що представники слідчого відомства намагалась вручити Петру Порошенку повістку у справі про постачання вугілля із тимчасово окупованих територій. Але він проігнорував їх, сів у авто та поїхав. 

4 грудня колишній заступник генпрокурора Віктор Трепак написав у фейсбуці, що, за даними його джерел, найближчим часом Офіс генпрокурора може висунути підозру Петру Порошенку у справі про постачання вугілля з окупованих територій в рамках розслідування справи Віктора Медведчука.

Раніше генпрокурорка Ірина Венедіктова заявляла, що Адміністрація експрезидента Порошенка «грала ключову роль» в організації поставок вугілля з Росії до України через компанії з окупованих територій Донбасу. В межах цієї справи нардепу «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку інкримінують державну зраду. 

Фото: «Радіо Свобода»

Теги по теме
Петр Порошенко ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом