19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Маска, що визначає коронавірус, та інші топ-5 технологічних відкриттів 2021 року
Маска, що визначає коронавірус, та інші топ-5 технологічних відкриттів 2021 року

Маска, що визначає коронавірус, та інші топ-5 технологічних відкриттів 2021 року

Вчені Массачусетського технологічного інституту (MIT) представили список своїх найбільш важливих досліджень і відкриттів за 2021 рік.

Подробиці опубліковані на офіційному сайті інституту.

Топ-5 технологічних відкриттів вчених у 2021 році

  • Тензорна голографія: у березні інженерам MIT вдалося розробити систему, засновану на глибокому навчанні (deep learning), завдяки якій комп'ютер може за секунди створити тривимірну голограму.
Тензорна голографія - одне з найважливіших відкриттів вчених у 2021 році
  • "Рідка" нейромережа: співробітниками MIT була створена нейромережа нового типу, яка сама змінює свою структуру з метою адаптації до нових умов (як рідина). Вчені вважають, що, використовуючи її, ШІ зможуть приймати безпомилкові рішення на основі постійно мінливих даних, що може бути застосовано при автономному управлінні транспортом або в медичній діагностиці.
  • "Розумні" цифрові волокна: влітку вчені MIT створили перші волокна, здатні на сприйняття, зберігання, аналіз цифрових даних і складання висновків на їх основі після того, як вони будуть зашиті в одяг.
"Розумні" цифрові волокна вчені MIT розробили влітку
  • Застосування комп'ютерної візуалізації в період пандемії: іноді завдяки комп'ютерній візуалізації вдається переконати людину в необхідності носіння маски, проте скептики також можуть користуватися даними і зі зворотною метою. Це явище називається "контр-візуалізація". Так, вчені проаналізували тисячі повідомлень в соцмережах і визначили, що навіть для найкращих і зрозумілих графіків можливі інтерпретації за допомогою різних систем переконань.
  • Маска, що виявляє коронавірус: розробка інженерів Массачусетського технологічного інституту і Гарвардського університету у вигляді прототипу маски для обличчя, яка протягом 1,5 години носіння здатна визначити захворювання людини ковідом.

Раніше ми розповідали, що вчені виявили живу істоту з рекордною кількістю ніг - більше тисячі.

Читайте також, що названо вакцину, яка здатна захистити від штаму "Омікрон".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом