Вакцинованих почали чіпувати: імплант вживили в руку вже понад 6 тисячам осіб
Вакцинованих почали чіпувати: імплант вживили в руку вже понад 6 тисячам осіб

Вакцинованих почали чіпувати: імплант вживили в руку вже понад 6 тисячам осіб

У Швеції людям почали вживлювати під шкіру особливі чипи, які містять в собі документи про людину, зокрема паспорт вакцинації.

Про це повідомили у AFP News Agency.  

Послуга з чипування у Швеції

У Швеції компанія Epicenter почала чипувати людей, імплантуючи під шкіру мікрочип із інформацією про вакцинацію людини. Такою платною послугою вже скористалося близько 6 тисяч осіб. Вона коштує приблизно 100 євро (конвертуючи в гривні — близько 3 тисяч). 

Наразі людині часто потрібні при собі документи про вакцинацію, оскільки їх перевіряють привідвідування громадських місць тощо. Відтак компанія Epicenter вирішила, що можна почати надавати послугу з встановлення імпланта у вигляді мікрочипа під шкірою. Таким чином документи завжди будуть у людини з собою і їх можна буде зчитати будь-яким зчитувальним пристроєм.

У Швеції компанія Epicenter почала чипувати людей

Крім паспорту вакцинації, на чип можуть додати й інші документи: навіть квитки, офіційні договори чи абонемент у тренажерний зал. 

Як виглядає чип

Підшкірний імлант зовсім невеликий за розміром. Він містить у собі чип з технологією NFC. Імплант вживлюють під шкіру здебільшого в ділянці між великим та вказівним пальцем або ж недалеко від ліктя. Крім цього, у компанії запевняють, що вийняти чип можна в будь-який момент. Процедура повністю безпечна та майже безболісна, говорять у компанії. 

У Швеції людям почали вживлювати під шкіру особливі чипи
"Це універсальна технологія, її можна використовувати для різних цілей, і зараз дуже зручно, щоб COVID-паспорт завжди був доступний на імплантаті", – розповів Ханнес Сджоблад, гениральний директор компанії Epicenter.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що учені створили імплант, який допомагає лікувати депресію.

Також портал MY.UA писав, як Швеція пережила пандемію без суворого карантину?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом