У Грузії кількох активістів, які голодують за звільнення Саакашвілі, госпіталізували із серцевим нападом - ЗМІ
У Грузії кількох активістів, які голодують за звільнення Саакашвілі, госпіталізували із серцевим нападом - ЗМІ

У Грузії кількох активістів, які голодують за звільнення Саакашвілі, госпіталізували із серцевим нападом - ЗМІ

КИЇВ. 31 грудня. УНН. У Грузії кількох осіб, які голодують біля офісу партії «Національний рух» за звільнення Михайла Саакашвілі, доставили до клініки із серцевим нападом. Про це повідомляє Грузія.Online із посиланням на лікаря Анзора Мелію, передає УНН

Деталі

Як пояснив Анзор Мелія, після того, як інфаркт було виключено, голодуючі знову приєдналися до акції масового голодування біля офісу “Нацруху”.

“Голодуючі відірвані від своїх сімей та дітей. Вони мужньо все переносять, тому я повинен стояти поруч із ними, цікавитися їх здоров’ям. До мене теж доставили кількох осіб із серцевими нападами... Як тільки інфаркт був виключений, вони знову прибігли сюди”, — зазначив Анзор Мелія.

Для довідки, біля центрального офісу “Національного руху” голодують лідери партії та прихильники Михайла Саакашвілі із вимогою звільнити колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі із в’язниці.

Контекст

Саакашвілі, проти якого у Грузії є кілька кримінальних справ, затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни. Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, бо вважає себе політв'язнем.

8 листопада через погіршення стану здоров'я Саакашвілі перевели до лікарні під час в'язниці у Глданському районі Тбілісі.

Група лікарів з ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув'язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні. Наприкінці зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, викликані енцефалопатією Верніке - серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий шпиталь у Горі. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування. У військовому шпиталі він перебував у відділенні інтенсивної терапії, а потім проходив курс реабілітації.

Водночас медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого в багатопрофільну високотехнологічну лікарню для проведення досліджень головного мозку.

Теги по теме
Украина Грузия
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны