Наші дипломати вже працюють над безвізом між Україною та США
Наші дипломати вже працюють над безвізом між Україною та США

Наші дипломати вже працюють над безвізом між Україною та США

На порядку денному - безвізовий режим США з Україною. Про умови, які потрібно дотримати, щоб відповідати необхідним критеріям, розповіла посол України в США Оксана Маркарова.

Інтерв'ю з дипломатом доступно на YouTube-каналі "Радіо Свобода".

"Моя мрія і мета"

Жінка уточнила, що зараз скрупульозно займається питаннями отримання безвізу. Це було її особистою метою і мрією при переїзді в США. Є чіткі критерії, яким країна повинна відповідати, значить, потрібно заручитися підтримкою внутрішніх відомств і активно зайнятися питанням, адже є всі можливості для позитивного результату.

Посол України в США Оксана Маркарова про критерії безвізового режиму

Що стосується роботи над умовами, вони здебільшого поширюються на захист кордонів та обміну інформацією між державами. Зараз недоліки стопорять дипломатію, особливо проблеми з нелегалами. Оксана Маркарова розповіла, що існують проблеми з відсотками відмов на туристичні візи, а також українцями, які за цими візами залишаються в Америці незаконно.

Робота в рамках показників

Дипломат уточнила, що важливою частиною обговорення є захист кордонів і обопільний обмін інформацією про втрачені або вкрадені паспорти. Люди повинні відразу повідомляти про те, що позбулися документів, але зараз відсоток таких звернень до посольства мізерно малий. Значить, обмін інформацією не налагоджений на потрібному рівні.

"Над цими показниками нам потрібно працювати, щоб вони були в рамках тих, після яких питання може бути політично обговорене між двома країнами", - констатувала Маркарова. А також додала, що зараз над безвізом активно працює Міністерство закордонних справ України та деякі інші відомства.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що привітання Путіна з Новим роком стало мемом: як зганьбився президент РФ.

Також ми писали, що переговори Байдена з Зеленським - знак "особливих відносин"? Думки експертів розділилися.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны