Українські поліцейські збирають "данину" з власників "євроблях"
Українські поліцейські збирають "данину" з власників "євроблях"

Українські поліцейські збирають "данину" з власників "євроблях"

Патрульні поліцейські Херсона обклали "даниною" власників "євроблях" за можливість користуватися автомобілями. Служба безпеки України викрила хабарницьку схему і затримала причетних до справи.

Про це повідомляє пресслужба СБУ Херсонської області.

Як працювала злочинна схема?

За даними слідства, інспектор сектору реагування патрульної поліції об’єднався з поліцейським одного з райвідділів поліції Херсона. Разом правоохоронці вигадали та впровадили схему збирання "данини" із місцевих власників нерозмитнених автомобілів на європейських номерах. Лише сплачуючи хабарі поліцейським, херсонські автомобілісти могли користуватися своїми машинами.

Патрульні поліцейські збирали "данину" з власників "євроблях"

Бійці СБУ затримали причетних до злочинної схеми поліцейських на гарячому. Операція пройшла під час передачі підозрюваним другої частини хабара, який складав 10 тисяч гривень. Загалом правоохоронці вимагали сплатити 13 500 гривень "данини".

Таку суму просили за гарантію непритягнення власника "євробляхи" до адміністративної відповідальності за користування автомобілем на іноземній реєстрації.

Продовжується досудове розслідування. Нині вирішується питання про повідомлення затриманим правоохоронцям про підозру у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

СБУ намагається встановити особи усіх причетних до скоєння злочину службовців.

Нагадаємо, що в Україні почали конфісковувати давно розмитнені "євробляхи".

Читайте також, що буде, якщо не встигли легалізувати "євробляху".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом