У світі з'явився фрулон - одночасне зараження ковідом та грипом: симптоми хвороби
У світі з'явився фрулон - одночасне зараження ковідом та грипом: симптоми хвороби

У світі з'явився фрулон - одночасне зараження ковідом та грипом: симптоми хвороби

В Іспанії медики стали фіксувати новий вид захворювання під назвою фрулон. Що це таке і чому люди одночасно хворіють на грип та коронавірусну інфекцію - розповіли експерти.

Подробиці пише іспанське видання Тһеп 24.

Що таке фрулон?

Роз'яснення про фрулон дала директор Каталонської служби охорони здоров'я Джемма Крейвінкель. Саме в Іспанії почали його фіксувати практично відразу після того, як про подібні випадки повідомлялося в Ізраїлі. Отже, фрулон - це коли людина одночасно захворює сезонним грипом і COVID-19, причому зараження двома інфекціями відбувається переважно, коли циркулює сезонний грип.

В Іспанії та Ізраїлі зафіксували випадки фролона-одночасного захворювання сезонним грипом і COVID-19

За словами Джемми Крейвінкель, при хворобі уражаються верхні дихальні шляхи і у великій зоні ризику люди з ослабленою імунною системою.

Симптоми фрулона і побоювання лікарів

Медики турбуються про те, що на даний момент в світі не так багато подібних заражень, тому достовірно невідомо, як буде вести себе комбінація інфекцій і наскільки серйозною стане для людини зі слабким імунітетом. Хоча всі випадки, які вже зафіксовані, носили легкий характер.

При фрулоні пацієнт відчуває головний біль, високу температуру, ломоту в тілі і нудоту

Найчастіше захворіти можна, коли в організмі вже знаходиться один з мікроорганізмів. При зустрічі з іншим і виникає комбінована інфекція. Керівник служби мікробіології університетської лікарні Рамон-і-Кахаль в Мадриді Рафаель Кантон склав список симптомів при фрулоні. Серед них - висока температура, головний біль, втома, пронос, висип на тілі, блювота, кашель, біль у горлі, нудота та інше.

Раніше портал MY.UA повідомляв, як можна змішувати вакцини від COVID-19: схема.

Також ми писали, що в Україні хочуть заборонити феєрверки і петарди.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом