6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
З'явилися фото пацієнта, якому вперше в історії людства пересадили серце свині
З'явилися фото пацієнта, якому вперше в історії людства пересадили серце свині

З'явилися фото пацієнта, якому вперше в історії людства пересадили серце свині

Американські хірурги з медичного центру Університету Меріленду провели експериментальну операцію і вперше в історії пересадили людині генно модифіковане серце свині. Зараз пацієнт Девід Беннет почувається добре. Лікарі слідкують за його станом.

Про це пише ВВС.

Серце свині чи смерть?

Операцію, яка тривала цілих сім годин, провели лише три дні тому. Лікарі говорять, що без пересадки у Девіда не було б шансів.

"Для мене вибір був між смертю та цією пересадкою. Я розумію, що подальша моя доля абсолютно невідома, але для мене це останній шанс", - зазначив 57-річний пацієнт напередодні операції.

Девід Беннет після операції. Фото: University of maryland school of medicine

Перед експериментом лікарі отримали відповідний дозвіл від влади. Вони пояснили, що це єдиний шанс для чоловіка. Однак, яким буде результат втручання, передбачити неможливо.

Перед тим, як наважитися на операцію, медики багато років проводили дослідження. Вони розраховують, що в подальшому їхнє відкриття дозволить вирішити проблему з донорськими органами у світі.

Зазначимо, що на сайті OrganDonor.gov повідомляється, що зараз близько 100 тисяч осіб лише в США чекають на донорські органи. Через їх нестачу щодня вмирає 17 людей.

Людині пересадили серце свині

Повернеться до нормального життя?

У жовтні минулого року хірурги в Нью-Йорку провели успішну операцію з пересадки людині свинячої нирки. Однак пацієнт все одно не зміг вижити: у нього настала смерть головного мозку.

Незважаючи на це, Беннет розраховує, що незабаром зможе повернутися до нормального життя. До операції він кілька тижнів лежав прикутим до ліжка і зміг вижити лише завдяки медичній апаратурі. Зараз чоловік мріє щонайшвидше встати з ліжка.

Чим закінчиться ця історія, поки невідомо. Однак медики запевняють, що тварина, серце якої пересадили Беннету, була генетично модифікована, щоб зменшити ймовірність відторгнення органу.

Нагадаємо, що у світі з'явився фрулон - одночасне зараження ковідом та грипом.

Читайте також, що вчені вияснили, що діти курців мають вищі шанси померти від раку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом