Вчені з'ясували, що розлучення дуже погано відбивається на чоловічому здоров'ї
Вчені з'ясували, що розлучення дуже погано відбивається на чоловічому здоров'ї

Вчені з'ясували, що розлучення дуже погано відбивається на чоловічому здоров'ї

Розлучення погано впливає на здоров'я чоловіків \ фото ua.depositphotos.com

Розлучення становить найбільшу загрозу для здоров'я чоловіків. Якщо вони розведені більше 7 років поспіль, то ризик інфарктів, старечого недоумства і ранньої смерті збільшується. 

Зокрема, дослідження вчених з Університету Копенгагена показало, що якщо чоловіки залишаються розведеними більше 7 років, то в їхніх тілах відзначається підвищений рівень запальних процесів, пише medikforum.

Це природна біологічна реакція на стрес, через яку тверднуть артерії, відбуваються інфаркти, інсульти, розвиваються пухлини, старече недоумство і настає передчасна смерть. 

Вчені провели дослідження за участю 4800 осіб у віці від 48 до 62 років. Їх цікавив довгостроковий вплив розлучень на здоров'я.

Коли жінки стикалися з припиненням довгострокових відносин і тривалий час жили одні, то ніякого підвищення запальних процесів в їх організмі не виникало. Можливо, це пов'язано з тим, що у жінок середнього віку, на відміну від чоловіків ровесників, є набагато більше друзів, які пропонують емоційну підтримку. Саме це не дає стресу впливати на здоров'я. 

А ось чоловіки вели набагато менш здоровий спосіб життя після розлучень. Рівень двох компонентів в крові, пов'язаних із запаленнями, у них збільшувався на 17%, в порівнянні з їх ровесниками в стабільних відносинах. Мова про інтерлейкін-6 і C-реактивний білок. Висновки показують, що чоловіки більше залежать від жінок, ніж навпаки, і для чоловіків розлучення більш небезпечне.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Названо дві причини, через які в 90 випадках зі 100 розпадаються сім'ї
  • Психологи пояснили, чому не рекомендують підтримувати стосунки з колишніми
  • Експерт озвучила питання, які необхідно обговорити з коханим до походу в ЗАГС
Источник материала
loader
loader