"Є реальний ризик військового конфлікту в Європі", - глава ОБСЄ
"Є реальний ризик військового конфлікту в Європі", - глава ОБСЄ

"Є реальний ризик військового конфлікту в Європі", - глава ОБСЄ

10 і 12 січня відбулися переговори Росії з представниками США, НАТО і ОБСЄ. За результатами діалогу виникла думка, що є реальна загроза війни в Європі.

Про це сказав Збігнєв Рау в четвер, 13 січня, на відкритті засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Війна найбільш реальна зараз, ніж за останні 30 років

Своє ставлення до загрози війни в Європі висловив голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі і міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау. На його думку, на даний момент, судячи з настроїв у Кремлі, існує найбільш високий ризик початку війни, ніж за останні 30 років.

"Затяжні конфлікти, військова конфронтація, радикалізація, тероризм разом з ерозією режиму контролю над озброєннями, наслідки пандемії COVID-19, значні порушення основних прав і свобод ведуть до зростання невизначеності", - заявив чинний голова ОБСЄ.

З ним погоджується генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг, про що заговорив 12 січня на брифінгу за підсумками засідання Ради Росія - НАТО в Брюсселі.

Потрібні відкриті діалоги та переговори

Йенс Столтенберг вважає, що переговори Росії з представниками США, НАТО і ОБСЄ закінчилися несприятливо для всіх сторін. Ніхто не отримав відповіді на тривожні питання, як і підтвердження відновлення миру згідно "гарантій безпеки".

Генсек НАТО Йенс Столтенберг і голова ОБСЄ Збігнєв Рау впевнені, що існує великий ризик війни в Європі

"Існує реальний ризик виникнення нового конфлікту в Європі. Саме тому зустрічі з Росією так важливі. Ми повинні робити те, що можемо, щоб запобігти цьому конфлікту", - заявив генсек НАТО. А також назвав Україну партнером організації, хоч вона і не є офіційним її членом.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Зупиніться, почуйте Мене!"- мати росіянина, який воював на Донбасі, зробила зізнання.

Також ми писали, що "Я повертаюся": Порошенко оголосив дату приїзду в Україну.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом