Sony доведеться випускати приставки PlayStation 4 через проблеми з PS5
Sony доведеться випускати приставки PlayStation 4 через проблеми з PS5

Sony доведеться випускати приставки PlayStation 4 через проблеми з PS5

Sony Group Corporation продовжить виробництво консолей PlayStation 4 протягом 2022 року у зв'язку з дефіцитом PlayStation 5, до якого призвели проблеми з поставками мікросхем.

Відповідну інформацію, посилаючись на джерела, яким відомо про ситуацію, повідомляє видання Bloomberg.

Інформація про виробництво консолей PlayStation 4

В повідомленні японського конгломерату, дефіцит чиєї флагманської консолі PS5 спостерігався з початку її випуску в листопаді 2020 року, йдеться про плани продовжити виробництво PS4 в цьому році.

PS4 від Sony

Не дивлячись на те, що в компанії Sony офіційно ніколи не оголошували про дату припинення випуску PS4, відомо, що раніше планувалася зупинка збірки на кінець 2021 року.

У 2022 році Sony має намір випустити ще, як мінімум, мільйон приставок PlayStation 4 - в старішій моделі використовуються мікросхеми простішого зразка.

Додавання дешевшої у виробництві PS4 дозволить збільшити виробничі замовлення і дасть Sony більше свободи для переговорів з партнерськими компаніями-виробниками щодо більш вигідних угод.

У представництві Sony підтвердили, що виробництво PS4 продовжать в 2022 році і відзначили, що в плани компанії не входило припинення виробництва консолі.

"Це одна з найбільш продаваних консолей в історії, і завжди існує перехрещення між поколіннями", - йдеться в заяві компанії.

Передісторія

Згідно з інформацією агенства, раніше амбіції Sony щодо PlayStation 5 пояснювалися тим, що в компанії прагнули до прискорення переходу на новітні види обладнання.

Компанія Sony

Однак у зв'язку з пандемією коронавірусу темп розробки ПЗ в ігровій індустрії знизився, а також виник попит на програмне забезпечення, що призвело до дефіциту навіть основних компонентів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що додаток Gmail приєднався до елітного "клубу 10 мільярдів".

Також ми писали, що важливі функції на сайтах BBC можуть не працювати без файлів cookie.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом