Чоловік виявив зменшення пеніса на чотири сантиметри після COVID-19
Чоловік виявив зменшення пеніса на чотири сантиметри після COVID-19

Чоловік виявив зменшення пеніса на чотири сантиметри після COVID-19

Чоловіки, які перехворіли на COVID-19, можуть зіткнутися з неприємним наслідком. Лікарі розповідають, що деякі пацієнти після коронавірусу скаржаться на скорочення пеніса. Виправити цей ефект неможливо.

Про це пише видання The Sun.

Менший пеніс і проблеми з ерекцією

30-річний американець анонімно поділився, що після перенесеного коронавірусу його пеніс зменшився на півтора дюйми (близько 4 см). За його словами, до хвороби довжина його пеніса перевищувала середні показники.

Після COVID-19 зменшується пеніс

Чоловік розповів, що у липні дуже сильно захворів на COVID-19. Після одужання у нього спостерігалися проблеми з еректильною дисфункцією. Це минуло після медичної допомоги, однак розмір відновити не вдалося. За словами лікарів, зменшення пенісу – це назавжди.

"Це не має особливого значення, але це справило глибокий вплив на мою впевненість у своїх силах у ліжку", - ділиться пацієнт.

Що говорять урологи?

Урологи пояснюють, що таке явище можливе. Його пов’язують з пошкодженням кровоносних судин. Доктор медицини Ешлі Вінтер говорить, що зменшення статевого члена після COVID-19 є ефектом доміно еректильної дисфункції.

"У вас є період, коли пеніс не витягується, коли він не наповнюється повністю кров'ю. І це може призвести до рубцювання та укорочення пеніса", - зазначає медик.

Дослідження показують, що коронавірус справді проникає в кровоносні судини пеніса. Тобто він може їх пошкодити. Однак COVID-19 не передається статевим шляхом.

Після COVID-19 зменшується пеніс

Ешлі Вінтер додає, що коли ковід проникає в ендотеліальні клітини кровоносних судин статевого члена, він може перешкодити належному кровотоку. Це заважає ефективному затвердінню члена. 

Університетський коледж Лондона провів дослідження, у якому взяли участь 3400 людей, серед яких 200 мали тривалі симптоми COVID-19. Зменшення пенісу або яєчок серед них траплялося дуже рідко – у 5% випадків. Близько 15% чоловіків повідомили про сексуальну дисфункцію.

Незважаючи на це, Ешлі Вінтер зазначила, що надія не втрачена. Існують методи для лікування еректильної дисфункції та її наслідків, наприклад вправи для розтягування пенісу або спеціальні пристрої.

Нагадаємо, що українка подарувала коханці чоловіка величезний пеніс.

Читайте також, коли чекати нового сплеску коронавірусу і як робити бустер.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас у Telegram та Viber.

Источник материала
Автор статьи
Цыбуля Надежда
Редактор новостей
Поделиться сюжетом