Вже відомо, коли заарештують Петра Порошенка
Вже відомо, коли заарештують Петра Порошенка

Вже відомо, коли заарештують Петра Порошенка

На Петра Порошенка очікують в суді практично відразу після його прильоту в Україну з Польщі.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Повинен з'явитися на засідання

Згідно з опублікованою інформацією, Печерський районний суд Києва призначив засідання з визначення запобіжного заходу для п'ятого президента і глави "Європейської солідарності" Петра Порошенка на 17 січня.

Повістка до Печерського районного суду Києва для Петра Порошенка

З'явитися до суду політик зобов'язаний через дві години після сходження з борту літака, на якому той планує повернутися з Варшави. "17 січня 2022 року об 11 год. 00 хв. буде розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою щодо Порошенка Петра Олексійовича", - йдеться в повідомленні.

Порошенко може не прийти в суд?

Раніше політик в інтерв'ю говорив, що не планує сідати у в'язницю, незважаючи на всі звинувачення, кинуті в його бік Зеленським. Він у будь-якому випадку повернеться з Польщі, оскільки в Україні його чекають мільйони виборців, які вірять у політика і його партію.

Петро Порошенко має з'явитися за засідання суду 17 січня об 11:00

Зауважимо, запобіжний захід для Петра Порошенка може бути одним з двох: або його заарештують і посадять, або йому доведеться заплатити нечувану заставу в розмірі 1 мільярда гривень. Зважаючи на безстрашність (на словах) політика перед судом і підозрою, висунутим Генеральною прокуратурою, він може проігнорувати засідання і не з'явиться в зазначений час.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Порошенко заявив, що за гратами не опиниться: "не вистачить ні духу, ні сил, ні волі".

Також ми писали, що Янукович подав новий позов проти Верховної Ради: що вимагає "легітимний".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом