Петро Порошенко врятував від арешту мільярдний бізнес, переписавши його на сина
Петро Порошенко врятував від арешту мільярдний бізнес, переписавши його на сина

Петро Порошенко врятував від арешту мільярдний бізнес, переписавши його на сина

Старший син колишнього президента України Петра Порошенка, Олексій, за документами є власником корпорації батька Roshen та іншого великого бізнесу.

За фактом, ця обставина може вберегти ці активи від арешту, оскільки за недавнім рішенням суду заарештовано тільки те майно політика, яке належало йому особисто. Про це свідчить нове розслідування "Слідства.Інфо " під назвою "ПОROSHENчик".

Арешт майна Петра Порошенка: головне

Незадовго до Нового року колишньому президенту було в офіційній формі оголошено про підозру у державній зраді, а вже 6 січня 2022 року суд прийняв рішення про арешт всього майна Петра Порошенка, зокрема, кількох квартирах, маєтку в Козині, низки українських компаній.

Майно, що не підпало під арешт

Згідно з розслідуванням журналістів, до заарештованих компаній не відноситься кондитерська корпорація Roshen. Ця обставина підтверджена прокурором Офісу Генерального прокурора Юрієм Бєлкіним.

Корпорація Roshen уникла арешту

Але ж Roshen - найбільш цінний актив, приписуваний колишньому президенту. Згідно з інформацією заступника головного редактора Forbes Україна Володимира Ланди, в їх редакції Roshen оцінюється в більш ніж в 1,1 мільярда доларів при тому, що загальна оцінка Forbes статків Петра Порошенка, включаючи Roshen, в 2021-му році становила 1,6 мільярда доларів.

Протягом багатьох років Порошенко вносив інформацію про свої права на кондитерський бізнес в декларації. Однак журналістам вдалося з'ясувати, що ключові бізнес-активи політика, а саме приблизно 50 компаній, багато з яких пов'язані з Roshen, належать його старшому синові Олексію. На Олексія Порошенка також переписаний і агробізнес, що належав його батькові.

Петро Порошенко з сином Олексієм

Примітно, що син Порошенка став власником корпорації Roshen саме тоді, коли українські правоохоронні органи активно зацікавилися діяльністю Петра Порошенка.

Раніше на MY.UA: "Я повертаюся": Порошенко оголосив дату приїзду в Україну.

Нагадаємо, що Петру Порошенку може загрожувати вищий запобіжний захід - ДБР.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом