У TikTok пачками з'являються відео, як Росія перекидає війська з Сибіру до кордону України
У TikTok пачками з'являються відео, як Росія перекидає війська з Сибіру до кордону України

У TikTok пачками з'являються відео, як Росія перекидає війська з Сибіру до кордону України

У західних ЗМІ протягом кількох останніх місяців неодноразово з’являлися тривожні повідомлення про те, що Росія стягує війська до кордону з Україною. Тепер свідчення цього з’явилися навіть у розважальній соцмережі TikTok.

Про це повідомили в Conflict Intelligence Team.

Засновник CIT Руслан Левієв поділився спостереженнями своєї команди  щодо того, що Росія активно стягує техніку до своїх західних кордонів, тобто ближче до України. Відповідні відео викладають у мережу TikTok звичайні користувачі. Вони не задумуючись постять відео з військовлю технікою та накладають на них пісні приблизно одноманітної тематики — про війну. 

Так, говорять аналітики із Conflict Intelligence Team, найчастіше подібні відео супроводяться піснями гурту Любе, Фактор-2 або ж піснею Макса Коржа про війну. Є також випадки, коли користувачі обирають старі воєнні пісні на зразок «Катюші». 

За даними CIT, зараз у TikTok близько 30 відео із Росії подібної тематики. Відео свідчать про те, що у РФ із Сибіру та Далекого Сходу перекидають багато одиниць техніки у західні регіони Федерації.

«В останній тиждень ми та інші дослідники помітили у соціальних мережах безліч відео, де військова техніка зафіксована на автошляхах, у процесі завантаження на залізничні платформи та на ешелонах, що рухаються на захід. За підписами та коментарями до відео, а також профілями користувачів, які їх виклали, нам вдалося встановити місця їх зйомки — від Бурятії до Приморського краю», — повідомим Руслан Левієв.

Що перекидають на Захід

Як видно на багатьох відео, на захід перекидають танки, вантажні автомобілі, бойові машини піхоти, реактивні системи «Град», «Ураган», тощо. 

Крім того, на одному з відео (із Новосибірська) були помічені, ймовірно, ЗРК «Тор» або ЗСУ «Шилка». Разом з технікою в пасажирських та товарних вагонах їде і особовий склад, проте точно його чисельність встановити складно.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що на Донбасі вже третя трагедія за два дні.

Також портал MY.UA писав, що Кремль розмістив 175 тисяч військових уздовж українського кордону , - The New York Times.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом