З'явилася російська версія Wordle: гра-головоломка, яка захопила світ
З'явилася російська версія Wordle: гра-головоломка, яка захопила світ

З'явилася російська версія Wordle: гра-головоломка, яка захопила світ

Російський аналог гри-головоломки Wordle з'явився завдяки соціальній мережі Twitter. Саме там розробник зміг поширити гру і зробити її популярною в російськомовному сегменті.

Подробиці пише видання TJ.

Що таке Wordle і з чим пов'язана популярність?

Гру розробив британець Джош Вордл. Правила гранично прості, але від цього додаток не менш залипаючий. Потрібно відгадати одне слово з п'яти букв, по черзі вписуючи в рядки рандомні слова і дізнаючись, які букви присутні в слові-головоломці. Всього дається шість спроб вгадати, але тільки один раз в день, що зберігає інтерес публіки.

Цікаво те, що на початку листопада минулого року в Wordle щодня грали 90 осіб, а через два місяці – більше 300 тисяч. Але багато російськомовних користувачів не знають мови, що спричинило за собою ідею створити аналог з кирилицею. За цю непросту місію взявся розробник Олександр Білоусов, який теж поширив гру через Twitter.

У чому була основна складність адаптації?

Як зізнається автор адаптації, розробка першої версії зайняла всього 6 годин. Найбільше часу пішло на переробку клавіатури, оскільки в російській мові більше букв, ніж в англійській. Ну а просувати цю версію Wordle допомогли соціальні мережі і безліч друзів.

Олександр Білоусов розробив російський аналог популярної гри-головоломки Wordle

"Завдяки цьому вдалося привернути увагу перших користувачів. Всього за вечір на сайт перейшло близько 400 осіб. Вже на кінець наступного дня відвідувачів було в 10 разів більше, більше 4 тисяч осіб", - стверджує розробник.

Він упевнений, що надалі попит буде тільки рости, що неминуче може привести до рекламних інтеграцій і подальшого вдосконалення.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Sony доведеться випускати приставки PlayStation 4 через проблеми з PS5.

Також ми писали, що Baby Shark Dance з 10 млрд переглядів став найпопулярнішим роликом на YouTube.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом