5 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Хто в Україні отримує пенсію 90 тисяч гривень?
Хто в Україні отримує пенсію 90 тисяч гривень?

Хто в Україні отримує пенсію 90 тисяч гривень?

Згідно з офіційною інформацією Пенсійного фонду України, середня виплата за віком за рік підвищилася на 406 грн. і станом на 1 січня 2022 року становить 3 944 грн.

Подробиці пише видання "НВ".

Розмір пенсії колишнього судді

ПФУ опублікував повний звіт про розподіл пенсіонерів за розмірами призначених місячних пенсій на 1 січня 2022 року. Якщо вірити документу, то найбільшу середню пенсію в Україні отримують колишні судді. Мало того, що розмір виплати для них становить 90822,18 грн, так з минулого року її збільшили на 22,8 тис.грн.

Судді-пенсіонери в Україні отримують пенсію в 23 рази більше, ніж звичайні люди

На другому місці за розміром пенсії - співробітники прокуратури. Їх середня виплата в місяць - приблизно 18 620 грн. Слідом йдуть народні депутати на пенсії, вони можуть отримати 15 182 грн. Ці суми змушують сумно опустити голови більшості звичайних громадян, адже середня пенсія, на яку можуть розраховувати українці за віком - 3944,81 грн.

Рівень пенсій у різних регіонах України

Що стосується суддів, то варто зазначити, що їм нарахування йдуть за особливим законом. Так, якщо середньостатистичний українець за кожен відпрацьований рік отримує 1% розрахункового заробітку, то суддя отримує 80% від зарплати.

Середня пенсію українцям за віком становить 3944,81 грн, вона зросла на 200 гривень з минулого року

По Україні середні пенсії теж нерівномірні. Так, максимум отримують у Києві - 5 474,46 грн, а далі по спадаючій. Мінімально забезпечуються жителі Тернопільської та Чернівецької областей - 3114,68 грн. і 3 232,3 грн. відповідно. З такими сумами не може бути й мови про стабільний дохід і благополуччя пенсіонерів, тим більше, тих, хто живе тільки за рахунок державної виплати.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що ще одна категорія українців отримає субсидії на комуналку.

Також ми писали, що Денис Шмигаль оголосив про підвищення пенсії в 2022 році.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом