Журналіст "Голосу Америки" розповів, що іноземні ЗМІ говорять про справу Порошенка
Журналіст "Голосу Америки" розповів, що іноземні ЗМІ говорять про справу Порошенка

Журналіст "Голосу Америки" розповів, що іноземні ЗМІ говорять про справу Порошенка

У прямому ефірі програми "Чергові по країні", що транслюється на телеканалі "Україна 24", виступив журналіст видання "Голос Америки  Остап Яриш з інформацією про те, чи фігурує справа Петра Порошенка в ЗМІ на Заході, і яким чином вона виствітлюється публіці.

Випуск програми можна подивитися на платформі YouTube.

Дестабілізація країни в непростих умовах зовнішньої загрози

Кореспондент "Голосу Америки" уточнив, що зараз більшість ЗМІ фігурують увагу на зовнішній загрозі Україні з боку Росії, і справа Петра Порошенка має відчутно меншу частку фокусу. Зокрема, з Білого дому і президента Джо Байдена взагалі немає ніяких коментарів з приводу цього політичного конфлікту.

Кореспондент "Голосу Америки" Остап Яриш про висвітлення справи Петра Порошенка на заході

У чому сходяться на думці мало не всі видання, так це в дестабілізації процесом і так нестабільної ситуації в Україні. На заході сподіваються, що в країні головуватиме правосуддя і справедливість, які або винесуть вирок Петру Порошенку, або ж визнають його невинним у скоєному.

Немає єдності влади і опозиції

За словами Остапа Яриша, ми маємо приклад того, як в Україну приїхали представники республіканської і демократичної партій Америки для обговорення питання військової агресії Росії. Тобто, на обличчя - єдність влади і опозиції в ситуаціях, коли існує пряма зовнішня загроза. На заході хочуть бачити таку ж єдність у політичному середовищі України, особливо коли зовні над країною нависла російська агресія.  

Остап Яриш розповів, як ставляться до справи Порошенка політики і суспільство на заході

На закінчення, ЗМІ в більшості своїй намагаються оперувати фактами в огляді справи Петра Порошенка, висвітлюють бекграунд ситуації, розповідають, в чому звинувачують колишнього президента і які його шанси на позитивний результат. Але не роблять суб'єктивних висновків, щоб не бути втягнутими в судовий процес.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що Порошенко всіх обдурив: український "гетьман" віддає перевагу російській мові.

Також ми писали, що "Не вірю нашому суду": Марина Порошенко зізналася, що готується до гіршого.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом