Федоров пояснив, як українцям купувати ліки за "тисячу Зеленського"
Федоров пояснив, як українцям купувати ліки за "тисячу Зеленського"

Федоров пояснив, як українцям купувати ліки за "тисячу Зеленського"

Федоров розповів, як українці зможуть купувати ліки в рамках програми "єПідтримка" / Фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Українці віком від 60 років зможуть купувати ліки у аптеках або онлайн в рамках програми "єПідтримка".

Про це під час брифінгу Міністерства цифрової трансформації та Міністерства економіки повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Скористатися (програмою - УНІАН) зможуть всі вакциновані українці, яким виповнилося 60 років. Вони зможуть купувати ліки не тільки офлайн, а також онлайн. Не тільки в аптечних пунктах й мережах, а також онлайн на сайтах", - сказав міністр.

За словами Федорова, оплатити ліки з коштів програми можна буде у будь-якій аптеці з 24 січня.

"Всі аптеки, які до цього працювали, в яких є термінали, які продавали офлайн і онлайн, вони вже автоматично підключаються з понеділка і приєднуються до програми "єПідтримка". Це дуже спрощує користувачам розуміння, де можна використовувати кошти, полегшує реалізацію даного проєкту і можливість купити ліки", - повідомив він.

Як наголосив заступник міністра економіки Олександр Грибан, для придбання ліків українці можуть скористатися вже активованою карткою "єПідтримка". Нову відкривати не потрібно.

"Банки перевірятимуть вік людини саме в момент проведення платежу. Неважливо, коли людина відкрила цю картку, важливим буде саме той факт, чи є людині 60 років на момент здійснення транзакції", - уточнив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 19 січня, Кабінет міністрів розширив перелік напрямків, на які можна витрачати 1 тисячу гривень в рамках програми "єПідтримка", надавши можливість вакцинованим українцям віком від 60 років придбати за ці кошти лікарські засоби.

15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози антиковідної вакцини, зможуть отримати через додаток "Дія" по 1 тис. грн.

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів у спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін.

Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку "Дія", держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.

2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн. Їх направлять на виплати вакцинованим громадянам. У держбюджеті на 2022 рік на програму передбачено 3 млрд грн.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Не лише книги: Федоров розповів, на що українці витрачають "тисячу Зеленського"
  • В ОПУ розповіли, коли українці без "Дії" і банківських карток отримають "тисячу Зеленського"
  • "Продам тисячу Зеленського": українці знайшли спосіб отримати "ковідну" виплату готівкою (фото)
Источник материала
loader
loader