Порошенко: Для посилення обороноздатності Рада має негайно зібратися та внести зміни до бюджету
Порошенко: Для посилення обороноздатності Рада має негайно зібратися та внести зміни до бюджету

Порошенко: Для посилення обороноздатності Рада має негайно зібратися та внести зміни до бюджету

Верховна Рада має негайно зібратися на позачергове засідання і внести зміни до бюджету для посилення обороноздатності країни. Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" сказав п’ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко.

"Що зараз треба робити? Не тягнути. Зберіть у понеділок позачергове засідання Верховної Ради, прийміть рішення про кардинальні зміни у бюджеті. Бо якщо ви захочете сховати голову в пісок, як ви це завжди робите, ви її не сховаєте. Він вже заасфальтований. І грошей у вас там немає", – наголосив Порошенко.

За його словами, для початку – зробити виділення коштів для накопичення стратегічних резервів.

"Три роки країна не закуповує бронежилети і шоломи. Три роки у нас для мобілізації немає на сьогоднішній день ні харчового, ні паливного, ні бойового забезпечення. Я не роблю паніки – для діючих підрозділів є. Але треба зробити стратегічні резерви", – додав він.

П'ятий президент акцентував увагу на тому, що комплект бригад бойових на сьогоднішній день складає 50%.

"Терміново підвищте рівень грошового забезпечення, щоб воїн отримував набагато більше, ніж охоронець в супермаркеті і поліцейський. Бо від них залежить наш захист. Я маю абсолютно чіткі позиції, що зараз треба зробити: де розташувати позиції для того, щоб прикрити нас з чернігівського, з житомирського напрямків, як треба розосередити авіаціацію, що робити з ракетами, що робити з артилерією", – зауважив лідер "ЄС".

Окрім того, Порошенко закликав владу до чесної розмови із суспільством.

"Тільки не розмовляйте як з ідіотами. Вийдіть, покажіть, яка сильна наша армія, яким способом ми готові зустріти ворога і яка буде величезна ціна, яку ворог заплатить, якщо він піде на цей злочин. Так само, як ми робили в 2014. Ми знаємо, як їх зупиняти", – підсумував він.

Нагадаємо, вторгнення Росії до України може розпочатися будь-якої миті. Але є сподівання, що Кремль усе ж обере мирний шлях врегулювання ситуації. Про це мовилося під час зустрічі державного секретаря США Ентоні Блінкена з дипломатами в посольстві Сполучених Штатів у Києві. Водночас США й надалі підтримуватимуть Україну та виділять додаткові $300 млн 2022 року. 

Теги по теме
Верховная Рада российская агрессия Петр Порошенко Бюджет
Источник материала
Поделиться сюжетом