Помер зірка "Майстра і Маргарити" та "Списку Шиндлера"
Помер зірка "Майстра і Маргарити" та "Списку Шиндлера"

Помер зірка "Майстра і Маргарити" та "Списку Шиндлера"

У понеділок, 24 січня, помер відомий польський актор та режисер Тадеуш Брадецький. Йому було 67 років. Брадецький виконував роль Ієшуа Га-Ноцрі в серіалі «Майстер і Маргарита», знятому за книгою Булгакова в 1988 в Польщі.

Про смерть Брадецького повідомили у Сілезькому театрі, яким актор керував протягом 2007-2013 років, передає видання Е-teatr.

Тадеуш Брадецький був відомим у Польщі актором, а також театральним режисером. Він народився у 1955 році. Вчився у Краківській театральній школі. 

Актор та режисер помер 24 січня. Причини смерті не повідомляються.

Тадеуш Брадецький. Фото: Przemysław Jendroska, матеріали театру

Детальніше про Тадеуша Брадецького

Брадецький працював у Старому театрі Кракова. Шість років був там художнім керівником. Пізніше почав співпрацю з варшавським Національним театром. Тадеуш активно популяризував польську культуру за кордоном. За це його нагородили премією імені Віткевича. Наприклад, Тадеуш Брадецький поставив багато спектаклів у Канаді, Кореї, Австрії та Франції. 

Тривалий час Тадеуш Брадецький керував Сілезьким театром. 

Фільмографія актора доволі обширна. Зокрема, він зіграв Ієшуа в серіалі 1988 року «Майстер і Маргарита». З останніх робіт актора — «Стороннє тіло», «Час честі». 

Зніматися Тадеуш Брадецький почав у 1970-х роках. Його першими проєктами стали «Кінолюбитель», «Константа», «Життя як смертельна хвороба, що передається статевим шляхом», «Спіраль» та інші. Грав Брадецький і в культовому фільмі «Список Шиндлера» — виконував роль Формана. 

Тадеуш Брадецький. Колаж MY.UA

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що помер український музикознавець і директор фестивалю "Червона Рута" Тарас Мельник.

Також портал MY.UA писав, що померла людина-легенда: друг першої леді Мішель Обами і ворог Анни Вінтур з Vogue.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом