Суд виправдав п'ятьох українців, які до смерті забили битою 17-річного хлопця
Суд виправдав п'ятьох українців, які до смерті забили битою 17-річного хлопця

Суд виправдав п'ятьох українців, які до смерті забили битою 17-річного хлопця

Київський суд закрив кримінальне провадження щодо справи загибелі 17-річного юнака Олександра Бондаря, якого п’ятеро осіб били ногами та битою до смерті. Деякі джерела вважають, що причиною того, що люди, які скоїли побиття, досі на свободі, є те, що мати одного зі зловмисників працює в Міністерстві юстиції.

Деталі дізнавалися наші колеги в Оbozrevatel.

17-річного юнака побили п'ятеро чоловіків

У липні 2020 року у Києво-Святошинському районі, селі Малютянка, сталася трагедія. П’ятеро чоловіків побили 17-річного юнака. Згодом юнак загинув у дворі лікарні, де його намагалися реанімувати. Як встановили згодом, Саша Бондар — загиблий хлопець, на озері зробив зауваження чоловікам, які святкували там день народження одного з компанії. Чоловіки шуміли та ображали місцевих жителів, виражалися нецензурно. 

Після того, як 17-річний Сашко зробив їм зауваження, чоловіки вирішили побити хлопця. В будинку одного з них вони взяли биту й повернулися на озеро. Як розповіли співбесідники Оbozrevatel, один чоловік тримав Сашу за руки, а інші тим часом його били я битою, так і ногами. 

Усього нападників було п’ятеро. Серед них Степан В. (61 рік), зять Степана Володимир, син Євген (20 років), Марк та Ілля — друзі компанії.

17-річний Олександр Бондар загинув у 17 років. Фото: "Надзвичайні новини"

Справу закрили в Києво-Святошинському районному суді

Після загибелі Саші Бондаря було відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України — Умисне вбивство. 

Однак згодом справу поступово почали «заминати». Так, експертиза зробила висновок, що побиття хлопця не стало причиною його смерті. Згодом вказали, що Саша Бондар помер від ішемічної хвороби серця. 

Пізніше справу перекваліфікували: вона проходила вже не за статтею про умисне вбиство, йшлося вже тільки про хуліганство. 

Обвинувальний акт у суд передали з запізненням, тому кримінальне провадження закрили. Адвокат родини загиблого Саші Бондаря Марина Ільяшенко вважає це нечуваною несправедливістю. Пост, що став «криком душі» адвоката, вона опублікувала у мережі. Так, пані Марина шокована тим, що Феміда закрила очі на вбивство 17-річного хлопця. Адвокат додає, що, можливо, експертизи були куплені, а справу, імовірно, закрили через те, що мати одного зі зловмисників працює в Мін’юсті. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що під Одесою знайшли тіло високопоставленого чиновника з порізаними венами.

Також портал MY.UA писав, що на Вінниччині батько майже тиждень не дає поховати свою двомісячну доньку.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом