Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ видалити публікації про палац Путіна та статки інших посадовців
Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ видалити публікації про палац Путіна та статки інших посадовців

Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ видалити публікації про палац Путіна та статки інших посадовців

Деякі з видань вже видалили ці матеріали через загрозу блокування сайту.

Роскомнагляд вимагає від російських ЗМІ видалити публікації з матеріалами розслідувань опозиціонера Олексія Навального про «палац Путіна». Про це повідомив сайт каналу «Дождь».

Також від ЗМІ вимагають видалити новини про таємні резиденції колишнього президента і прем'єра РФ Дмитра Медведєва, пентхаус, ймовірно пов'язаний із російським депутатом Леонідом Слуцьким, нерухомість голови «Ростеха» Сергія Чемезова та голови Татарстану, дачу голови «Роскосмосу» Дмитра Рогозіна тощо.

На думку регулятора, матеріали про статки посадовців, опубліковані в 2017-2020 роках, порушують закон «Про протидію екстремістській діяльності».

Аналогічні вимоги до видаленння матеріалів отримали Znak.com, «Медуза», «Эхо Москвы», «Свободные новости». Як зазначає «Дождь», він вже зняв публікації зі свого сайту. Так само зробила «Медуза» через загрозу блокування ресурсу.

9 червня 2021 року суд у Мокві визнав «Фонд боротьби з корупцією» Олексія Навального та його штаби екстремістськими організаціями. Після цього ФБК припинив існування. Сам Навальний перебуває у колонії.

Нагадаємо, що розслідування «Палац для Путіна» було викладено на ютуб-каналі Навального 19 січня 2021 року – вже до лютого того ж року його подивилися більше 110 мільйонів разів.

В фільмі йдеться про палац на березі Чорного моря, біля міста Геленджик, який, за даними ФБК, будується для президента РФ. Будівля площею більше 17,7 тисяч квадратних метрів розташована на  ділянці у 68 гектарів; на території ділянки є також льодова арена, храм, гостьовий будинок, оранжерея, два майданчика для гелікоптерів, амфітеатр та інші споруди.  Комплекс контролюється фірмами, що належать близькому оточенню Путіна, будівництво фінансується частково коштами держкомпаній, частково – компаній, які належать «друзям» Володимира Путіна.

Будівництво почалося у 2005 році, її орієнтовна вартість – 1,35 млрд доларів. Будівля неодноразово змінювала номінальних власників. Після виходу фільму мільярдер Аркадій Ротенберг, який перебуває з 2014 року під санкціями США через порушення суверенітету та територіальної цілісності України, заявив, що палац нібито належить йому, і він планує створити в ньому апарт-готель.

Крім того, ФБК публікував розслідування про сина Дмитра Пєскова, прессекретаря президента РФ Володимира Путіна; показував нерухомість російського пропаганндиста Володимира Соловйова; оприлюднив розслідування статків ведучих-пропагандистів каналу «Росія-1» Ольги Скабєєвої і її чоловіка Євгена Попова.

Ілюстрація: ФБК

Теги по теме
Россия Алексей Навальный
Источник материала
Поделиться сюжетом