Зеленський підписав указ про створення професійної армії в Україні: в чому різниця
Зеленський підписав указ про створення професійної армії в Україні: в чому різниця

Зеленський підписав указ про створення професійної армії в Україні: в чому різниця

Президент України Володимир Зеленський на засіданні Верховної Ради 1 лютого анонсував підписання указу про підвищення обороноздатності та створення професійної армії.

Про це він розповів у залі засідань парламент.

Зміни для українських військових

1 лютого з нагоди відкриття сьомої сесії Ради дев'ятого скликання відбулося засідання ВР. Його відвідав президент Володимир Зеленський, який анонсував вкрай важливий для країни документ. Був підписаний указ, який повинен сприяти створенню професійної армії, щоб в Україні завжди тримався мир.

Президент України Володимир Зеленський 1 лютого підписав указ про зміцнення обороноздатності країни

Документ, сказав глава держави, не означає наближення війни, навпаки - він багато змінить для українських військовослужбовців, буде реформована сама система, що стане поштовхом до поліпшень, стартом переходу до кардинально нової української армії.

Що передбачає указ і чого чекати від документа?

Зеленський коротко розповів, які пункти будуть зазначені в документі. Зокрема, указом буде збільшена сума виплат військовослужбовцям (у розмірі не менше, ніж три мінімальні зарплати). Також розпочнеться розробка концепції житлового забезпечення для діючих службовців, їх сімей та ветеранів.

У планах - збільшити термін дії контрактів, але при цьому модернізувати і привести до основ професійної армії систему кар'єрного росту офіцерів. Протягом трьох років чисельність Збройних сил України має бути збільшена на 100 тисяч осіб, а у складі необхідно буде створити додаткових 20 бригад.

Раніше портал MY.UA повідомляв, як Росія "захоплює" Білорусь, поки світ переживає за Україну.

Також ми писали, що Петро Порошенко прийшов на допит в ДБР без маски, поскандалив з охоронцями і пішов.

 Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом