Зеленський затвердив план щодо Стратегії кібербезпеки
Зеленський затвердив план щодо Стратегії кібербезпеки

Зеленський затвердив план щодо Стратегії кібербезпеки

Автори:
MediaSapiens
Данілов має контролювати, як це рішення виконуватимуть.

Президент Володимир Зеленський 1 лютого ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про план реалізації Стратегії кібербезпеки.

Контролювати, як це рішення виконуватимуть, має секретар РНБО Олексій Данілов

План реалізації Стратегії кібербезпеки, який РНБО ухвалила 30 грудня 2021 року, передбачає проведення низки заходів, які мають посилити кібербезпеку України.

Своєю чергою, Кабмін разом із Службою безпеки України, Службою зовнішньої розвідки та Національного інституту стратегічних досліджень повинні кожні півроку інформувати Національний координаційний центр кібербезпеки про виконання Плану; а щороку — затверджувати комплекс заходів, який передбачає План. Фінансуватимуть виконання визначених Планом завдань з держбюджету (за це також відповідатиме уряд).  

Нагадаємо, 14 травня 2021 року РНБО ухвалила стратегію кіберзахисту України на наступні п'ять років. Того ж дня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розповів, що в Україні створять кібервійська. 26 серпня 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про оновлену стратегію кібербезпеки України та затвердив створення кібервійськ у структурі Міністерства оборони. 14 вересня 2021 року РНБО розпочала підготовку до створення кібервійськ України.

Фото: пресслужба президента України

Теги по теме
Владимир Зеленский СНБО
Источник материала
loader
loader