Рада перенесла зустріч керівників фракцій із силовиками. Названа нова дата
Рада перенесла зустріч керівників фракцій із силовиками. Названа нова дата

Рада перенесла зустріч керівників фракцій із силовиками. Названа нова дата

Пресслужба не уточнила причини перенесення наради
фото: пресслужба ВР

Нарада буде стосуватися безпекової ситуації всередині та довкола України

Закрита зустріч керівників парламентських фракцій та груп із силовиками з приводу загрози вторгнення Росії сьогодні не відбудеться. Зустріч перенесли на понеділок, 14 лютого. Про це журналістам повідомили в прес-службі голови Верховної Ради Руслана Стефанчука.

«Наради сьогодні не буде. Вона перенесена на завтра», – сказали в пресслужбі спікера парламенту.

Зазначається, що завтрашня нарада запланована на 16:00. На нараді буде головувати секретаря РНБО Олексій Данілов. Нарада буде стосуватися ситуації всередині та довкола України.

На завтрашню нараду запросили керівництво Ради, представників депутатських фракцій та груп, голів комітетів ВР з питань нацбезпеки, з питань правоохоронної діяльності, з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Кого планували заслухати сьогодні на нараді:

  1. міністра оборони Олексія Резнікова;
  2. міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського;
  3. главу СБУ Івана Баканова;
  4. керівників розвідок;
  5. главу НБУ Кирила Шевченка;
  6. міністра фінансів Сергія Марченка.

Також нараду планували запросити прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

Нагадаємо, закрита зустріч лідерів парламентських фракцій з керівництвом силового блоку та розвідки планувалася на 13 лютого. Про це повідомив лідер «Європейської Солідаоності» Петро Порошенко після наради у голови Верховної Ради. Як відомо, нарада була скликана на вимогу «Євросолідарності» та «Голосу».

П’ятий президент також повідомив, що у парламенті має бути створений антикризовий штаб для ухвалення оперативних рішень.

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен заявив у п'ятницю, що російське вторгнення в Україну «може початися в будь-який час», в тому числі під час зимової Олімпіади в Пекіні, і Сполучені Штати продовжують «бачити дуже тривожні ознаки російської ескалації».

Источник материала
loader
loader