Чому канцлер Німеччини довго не втручався у конфлікт, а тепер  їде до Києва та Москви?
Чому канцлер Німеччини довго не втручався у конфлікт, а тепер їде до Києва та Москви?

Чому канцлер Німеччини довго не втручався у конфлікт, а тепер їде до Києва та Москви?

14 лютого, відбудеться зустріч канцлера Німеччини Олафа Шольца з українським президентом Володимиром Зеленським, а 15 лютого політик проведе переговори з главою Кремля Володимиром Путіним.

Візиту Шольца до Москви передувала критика з боку інших держав-членів НАТО, які звинуватили Німеччину в пасивності і висловили невдоволення через її відмову постачати Україні зброю. Про ці та інші поведінкові особливості німецької сторони при новому канцлері в питанні підтримки України на тлі загрози російського вторгнення, пише BBC.

Стратегія невизначеності

З моменту вступу на посаду канцлера Шольц брав участь у дипломатичному обговоренні наростаючого конфлікту між Україною і РФ, проте активні дії з його боку почалися тільки в лютому. Так, Шольц зустрівся з американським лідером Джо Байденом, лідерами Франції, Польщі та країн Балтії. Тепер дійшла черга до візитів до Києва і Москви.

За словами Шольца, в рамках візиту до столиці РФ він має намір озвучити попередження російській стороні про наслідки, які на неї чекають у разі вторгнення в Україну.

Однак, які саме санкції має на увазі, політик не уточнив, зазначивши тільки, що в цьому питанні необхідно дотримуватися "стратегічної невизначеності", не викладаючи всі козирі на стіл.

Позиція Шольца щодо "Північного потоку-2"

Під час зустрічі з Байденом Шольц також не підтвердив однозначно, що у разі російського військового вторгнення в Україну газопровід "Північний потік-2" не запустять – хоча прямо таку санкцію не виключив.

Олаф Шольц і Джо Байден

Так, коли американський лідер під час виступу на спільній конференції з Шольцем заявив, що якщо Росія вторгнеться в Україну, то "Північного потоку-2" не буде, канцлер Німеччини, що стояв поруч, вважав за краще не коментувати таку ймовірність.

Читайте також: на CNN "відхрестилися" від заяв про напад Росії на Україну 16 лютого.

Ще ми писали, що СБУ терміново заявила, до якої війни потрібно готуватися українцям.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом