19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Абраменко прокоментував історичну звитягу на Олімпіаді
Абраменко прокоментував історичну звитягу на Олімпіаді

Абраменко прокоментував історичну звитягу на Олімпіаді

Олександр Абраменко став дворазовим призером Олімпійських ігор
фото: olympics

Фристайліст став найтитулованішим українцем в зимових видах спорту

Срібна медаль Олександра Абраменка у лижній акробатиці на Олімпіаді в Пекінізробила його найтитулованішим українцем в зимових видах спорту. В його колекції є «золото» Пхенчхана-2018. Також дві медалі, «золото» і «бронза» є в колекції Віти Семеренко.

Після успішного стрибка Олександр розповів сайту Національного олімпійського комітету, що його медаль – для кожного українця.

«Дуже щасливий. Особливо приємно вибороти для України, для співвітчизників в День Єднання олімпійську медаль! Ця нагорода для нашої країни! Змагання в Пекіні були дуже важкими. Дуже холодно, ситуація з COVID-2019. Однак дуже радий, що виконав такий складний стрибок. Україно, дякую за підтримку! Ця медаль для всієї нашої країни та кожного українця!» – сказав Олександр.

Він також відповів на питання щодо «існуючого» міфу про прапороносців збірної. «Як ви знаєте, існує багато міфів щодо того, що це погана прикмета. Однак дивиться самі – я виборов медаль. Тож, нести прапор рідної держави – це велика честь та гордість! Й тепер можу сказати, що прикмета фартова», – додав він.

Як Абраменко здобув срібну медаль Олімпіади (яскраві фото)

Источник материала
Поделиться сюжетом