Валерій Соловей затриманий: розповів, що Жириновського отруїв ревнивий коханець
Валерій Соловей затриманий: розповів, що Жириновського отруїв ревнивий коханець

Валерій Соловей затриманий: розповів, що Жириновського отруїв ревнивий коханець

У середу, 19 лютого, російського політичного аналітика, історика і публіциста, колишнього професора МДІМВ Валерія Солов’я затримали у Москві разом із його сином. Його допитували у зв’язку зі справою щодо екстремізму. 

Спочатку про затримання Валерія Солов’я повідомили в різних телеграм-каналах. Деталі про затримання та допит політолога стали відомі завдяки його адвокату Олексію Добриніну. Він дав коментар росЗМІ.

Затримання Валерія Солов'я

Валерія Солов’я та його сина затримали в Москві та відправили на допит. Перед цим вдома у політолога було проведено обшуки. 

Допит Солов’я проходив у Слідчому комітеті. За даними адвоката політолога, Валерія та його сина привезли на допит у якості свідків. Справа стосувалася екстремізму. Розголошувати дані Валерій Соловей поки не може, оскільки з нього взяли відповідну підписку — дані попереднього слідства розголошувати заборонено. 

Валерій Соловей, російський політолог

Варто відзначити, що видання «Інтерфакс» публікувало інформацію відносно того, що проти Валерія Солов’я відкрили кримінальне провадження. За словами адвоката, кримінальне проваження відкрите ще восени 2021 року. Стосується воно розпалювання ненависті або ворожнечі організованою групою осіб — стаття 282 УК РФ, частина 2, пункт «в». 

Що відомо про Валерія Солов’я

Валерію 61 рік. Він октор історичних наук. Відомий Соловей зокрема своїми резонансними заявами і прогнозами. Так, історик і політолог неодноразово заявляв, що президент РФ Волоимир Путін тяжко хворий. Більше того, Соловей вказував діагноз Путіна — хвороба Паркінсона. 

Також Валерій Соловей прогнозував у 2020 році, що Михайла Мішустіна — російського прем’єра — звільнять, а спікера В’ячеслава Володіна відправлять у Київ як посла. Більшість прогнозів Солов’я так і не справдилися. 

А нещодавно в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" політолог Валерій Соловей розповів, як Путіну доповіли, що Жириновського отруїв ревнивий коханець.

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що Путін дуже боїться: охорона президента РФ стежить, щоб ніхто не наклав на себе руки.

Також портал MY.UA писав, хто такий депутата від "Слуги народу" Сергій Кузьміних, якого затримало НАБУ?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны