Тіло чоловіка діставали по частинах: вперше за 60 років біла акула вбила людину
Тіло чоловіка діставали по частинах: вперше за 60 років біла акула вбила людину

Тіло чоловіка діставали по частинах: вперше за 60 років біла акула вбила людину

Чудовий день у Сіднеї затьмарила моторошна подія. Там уперше за останні 60 років акула напала на людину. Інцидент завершився летальним кінцем. Подія відбулася недалеко від затоки Літл-Бей, що у східній частині Сіднея.

Очевидці розповіли про подію телеканалу Nine News

Жертвою великої білої акули на одному із пляжів Сіднея (Австралія) став, за попередніми даними, 35-річний британець Саймон Нелліст. Друг загиблого підтвердив його особу. Відомо, що чоловік був мешканцем Воллі-Крік. Він часто приходив на пляж, де сталася трагедія, відпочивав там, купався. Майкл Дейлі, депутат штату, де трапився інцидент, коментуючи подію, відзначив, що Саймон Нелліст плавав на пляжі майже щодня. 

Після нападу акули на чоловіка пляжі позакривали, а людям не дозволяють заходити у воду, поки акулу не буде знайдено. Її наразі активно шукають.

Частини тіла загиблого чоловіка рятувальники виловили з води за дві години після нападу акули.

Як таке могло трапитися

Напад акули на людину — рідкісне явище в Сіднеї. Вже 60 років там не траплялося нічого подібного. Тому історія викликала згначний резонанс. Пляжі в Сіднеї захищені спеціальними сітками, щоб люди були в безпеці. Як же акула напала на британця — залишається питанням. 

Напад скоїла велика акула — її довжина, говорять експерти, понад 3 метри. Зараз на місці пригоди та в діапазоні 25 кілометрів працюють рятувальники-серфінгісти. Крім цього, влада виділила на пошуки акули безпілотники та гелікоптери. 

Влада виділила на пошуки акули безпілотники та гелікоптери.

Що говорять очевидці

За словами очевидців, напад акули на чоловіка був дуже лячним, злісним та лютим. Один з очевидців розповів, що бачив як загиблий чоловік плавав у воді, а потім різко його атакувала вертикально акула. Він додає, що люди почули крик, потім прозвучав гучний сплеск, ніби у воду впав цілий автомобіль. Потім люди на пляжі побачили, що то була акула. 

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що знайшли лише окуляри: акула вбила туриста на очах у його сім'ї.

Також портал MY.UA писав, що вчені виявили дуже дивну рибу з глибини океану: дитинча акули-привида?

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Кукиб
Журналист
Поделиться сюжетом