19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Збірна України розвалюється, на наступній Олімпіаді не буде жодного призера Ігор
Збірна України розвалюється, на наступній Олімпіаді не буде жодного призера Ігор

Збірна України розвалюється, на наступній Олімпіаді не буде жодного призера Ігор

Збірна України з біатлону до наступної Олімпіади повністю змінить склад
фото з відкритих джерел

Олімпіада в Пекіні стала останньою в кар’єрі Абраменка, Семеренко і Білосюк

Збірній України за чотири роки належить вирішити завдання, ким замінити учорашніх лідерів. Все йде до того, що в провідних зимових видах спорту у нас повністю зміняться лідери. Розуміло, що до Олімпіади в Мілані й Контіно 2026 року точно не готуватимуться біатлоністки сестри Валентина і Віта Семеренко, а також капітан команди Олена Білосюк (Підгрушна). Цій трійці олімпійських чемпіонок Сочі-2014 буде по 39-40 років. Не виключено, що залишить спорт і 31-річна Юлія Джима. В усякому разі президент федерації біатлону Володимир Бринзак не знає, чи виступатиме вона надалі. Та й сама Юлія ще рік тому не знала, чи варто їй залишатися в спорті.

«Щодо контурів жіночої команди на майбутній олімпійський цикл, то тут поки що важко сказати. Чи захоче Джима продовжувати виступи? Зрозуміло, що Олена, і Віта з Валею не виступатимуть. Чи залишиться Петренко? Теж не факт, бо має сім'ю, маленьку дитину», – розповів Бринзак сайту федерації біатлону.

Не буде в Італії за чотири роки і найтитулованішого нашого олімпійця в зимових видах Олександра Абраменка. Він ще до Олімпіади в Пекіні хотів залишити спорт, а до наступної йому виповниться вже 37 років. Виходить, що на наступних зимових Іграх у нас в команді не буде жодного призера олімпіад.

Висококласних фігуристів і лижників, бобслеїстів і саночників, хокеїстів і ковзанярів уже немає. Тож кого наша країна представить світу за чотири роки – загадка.

Нагадаємо, на Олімпіаді в Пекіні Україна повторила результат 1998 року.

Зимові Ігри-2022 завершилися 20 лютого яскравим шоу (фоторепортаж).

Источник материала
Поделиться сюжетом