Коаліція РПР закликала до «нищівних санкцій» проти Росії через визнання «незалежності» окупованих територій Донбасу
Коаліція РПР закликала до «нищівних санкцій» проти Росії через визнання «незалежності» окупованих територій Донбасу

Коаліція РПР закликала до «нищівних санкцій» проти Росії через визнання «незалежності» окупованих територій Донбасу

«Лише впевнена позиція України та сильна міжнародна відповідь нищівними санкціями до РФ, політичною підтримкою та військовою допомогою для української армії може вирішити цей конфлікт та запобігти розгортанню повномасштабної війни», — йдеться у заяві.

Коаліція РПР закликала українську владу та міжнародних партнерів до рішучих дій у відповідь на визнання Росією «незалежності» тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

На думку авторів звернення, міжнародні партнери мають негайно запровадити всеосяжні та найжорсткіші санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності України, не чекаючи подальшої військової ескалації з боку РФ.

«Детектор медіа» публікує повний текст заяви: 

На фоні масштабної концентрації збройних формувань Російської Федерації на кордоні з Україною, загострення ситуації вздовж лінії зіткнення на сході нашої країни Кремль вдався до безпрецедентних кроків — визнання так званих «ЛНР» і «ДНР»,  уклав угоди «про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між РФ і цими терористичними угрупуваннями. Фактично агресія вийшла на новий рівень, а небезпека прямого російського вторгнення багатократно зросла. 

Лише впевнена позиція України та сильна міжнародна відповідь нищівними санкціями до РФ, політичною підтримкою та військовою допомогою для української армії може вирішити цей конфлікт та запобігти розгортанню повномасштабної війни.

Сьогодні світ опинився в новій геополітичній реальності. Адже своїми діями РФ де-факто виходить із Мінських угод і процесу щодо мирного врегулювання збройного конфлікту на сході України, який сама і створила. Фактично Москва вкотре продемонструвала свою зневагу до світоустрою, що склався після Другої світової війни з усіма відповідними політичними, безпековими, економічними та гуманітарними наслідками.

Вважаємо, що Кремль продовжуватиме подальшу агресію проти України: згідно із зазначеними «угодами» РФ зобов’язується спільно взаємодіяти з терористичними угрупуваннями «ЛНР» і «ДНР» для «захисту суверенітету, територіальної цілісності та забезпечення безпеки» цих так званих «республік». Також Москва бере на себе зобов’язання «спільними зусиллями» охороняти підконтрольні терористам «кордони».

У зв’язку з цим ми закликаємо:

  • Верховну Раду, Президента та Уряд не піддаватися на військово-політичний тиск Кремля та зберігати чіткий курс на захист та відновлення територіальної цілісності нашої країни;
  • українців — об’єднуватися для протистояння агресивним намірам Кремля та збереження демократичних досягнень нашої країни;
  • міжнародних партнерів — негайно запровадити всеосяжні та найжорсткіші санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності України, не чекаючи подальшої військової ескалації з боку РФ, продовжити надавати Україні військову, фінансову та іншу допомогу і підтримку, протидіяти легітимації та легалізації терористичних угрупувань «ЛНР» і «ДНР». Відсутність цих дій означає підтримку агресора, якого слід негайно та жорстко зупинити. 

Українці втрачають своїх воїнів у зоні проведення ООС, медіа переповнені інформацією від розвідувальних служб про ухвалене Путіним рішення продовжувати наступ Росії, авіакомпанії масово припиняють польоти до України, а дипломатичні представництва тимчасово переїжджають в інші міста чи країни. Українці будуть захищати свою землю від агресора, але для цього їм потрібні додаткові ресурси. Необхідно зосередити зусилля для підтримки нових переселенців і зменшення кількості втрат серед цивільного населення.

Ми впевнені, що консолідована позиція української влади та громадянського суспільства, дієва та швидка військово-політична та економічна підтримка світової спільноти є єдиним способом зупинити та покарати агресора, який напав на Україну та реально загрожує світу!

  • Читайте також: Верховна Рада ухвалила заяву щодо визнання Росією «незалежності» окупованих частин Донбасу

22 лютого президент США Джо Байден оголосив про запровадження санкцій проти російського суверенного боргу, двох банків та олігархів.

Нагадаємо, 21 лютого 2022 року Путін під час звернення до росіян визнав «незалежність» маріонеткових терористичних утворень «ДНР» і «ЛНР».

Після цього ватажки бойовиків Денис Пушилін та Леонід Пасічник підписали «договори» з Росією про дружбу та співпрацю. 

Також Путін доручив Міноборони Росії офіційно ввести війська на окуповані території Донецької і Луганської області України для «підтримання миру».

Визнання Росією терористичних утворень відбулось на тлі повідомлень західних країн про підготовку Росією масштабного вторгнення до України.

Україна порушила кримінальну справу через визнання Росією «ДНР» та «ЛНР».

МЗС України засудило рішення Росії, підкресливши, що визнання Кремлем так званих «ДНР» та «ЛНР» не матиме жодних правових наслідків.

Верховна Рада закликала уряди та парламенти інших держав не визнавати «незалежність» окупованих територій і засудити дії Росії.

Фото з відкритих джерел

Теги по теме
российская агрессия Боевики
Источник материала
Поделиться сюжетом