"Зараз саме той час!": Зеленський закликав Донбас боротися за свободу разом з іншими українськими містами
"Зараз саме той час!": Зеленський закликав Донбас боротися за свободу разом з іншими українськими містами

"Зараз саме той час!": Зеленський закликав Донбас боротися за свободу разом з іншими українськими містами

Президент України Володимир Зеленський, звертаючись до жителів Донбасу у вечірньому відеозверненні в суботу, закликав їх виборювати свободу разом з іншими українськими містами. Про це інформує "5 канал".

"Я знаю, що багато хто з вас повірив, що Україна вас нібито ненавидить", – сказав Зеленський.

"Просто порівняйте: Донецьк після 8 років війни та Харків після 8 днів війни. Вам казали, що це ми знищуємо міста. Подивіться на Харків. На Чернігів. На 500-кілограмові бомби, які скидали на будинки українців... На розбитий харківський Успенський собор, на те, що зробила Росія", – додав він.

За словами глави держави, Україна у своїх не стріляє.

"Ми не підриваємо житлові будинки. Й усі на Донбасі для нас завжди були й будуть нашими людьми", – зазначив Зеленський.

"Донбас! Згадай, як про тебе казали: Донбас ніхто не ставив на коліна, і нікому поставити не дано. Ці слова у Донецьку та Луганську знає кожен. Їх часто повторювали раніше. А що зараз? Донбасе, зараз саме час! Ми звертаємось до всіх людей на тимчасово окупованій території. До всіх, хто нас чує, кому не стерли пам'ять пропагандою, кому не заплющили очі страхом, кому не спотворили душу цинізмом. Боріться за свої права! За волю. Разом із Херсоном. Разом із Бердянськом. Разом із Києвом та всіма іншими українськими містами, які цінують життя, а не бояться всього", – заявив президент.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об'єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом. Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Атаковані прикордонні підрозділи, деградувала ситуація на Донбасі.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки і оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

За інформацією Міноборони України, загальні бойові втрати противника з 24.02 по 05.03 орієнтовно склали особового складу – понад 10 тис. осіб. За наявними даними, втрати ворога у війні з Україною перевершують втрати ворога у Другі чеченські війні 1999-2000 років. Тоді втрати росіян були 7425 осіб. Нині – понад 10 тис. осіб.

Дивіться також фотогалерею за темою:

Друзі! Ми сьогодні боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільною людиною на своїй землі.

Нас захищають справжні Супергерої: ЗСУ, Нацгвардія, Тероборона, МВС, усі небайдужі Громадяни, які об'єдналися заради захисту Батьківщини.

Ми маємо безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів. Увесь світ підтримує Україну.

Зберігаємо спокій, підтримуємо один одного, читаємо тільки перевірені новини та допомагаємо армії.

ЄДИНІ ОФІЦІЙНІ РЕКВІЗИТИ НБУ ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

ПЕРЕРАХУЙТЕ "КОВІДНІ" ГРОШІ З Є-ПІДТРИМКИ НА АРМІЮ: https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/index/index/id/118103/

ВІДПРАВТЕ ДРУЗЯМ ЗА КОРДОН ПОСИЛАННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Разом до перемоги над російськими окупантами!

Слава Україні! Героям слава!

Теги по теме
Владимир Зеленский Донбасс российская агрессия ОРДЛО
Источник материала
Поделиться сюжетом