Куди зник Олександр "кривавий пастор" Турчинов і чому ховається від кадирівців
Куди зник Олександр "кривавий пастор" Турчинов і чому ховається від кадирівців

Куди зник Олександр "кривавий пастор" Турчинов і чому ховається від кадирівців

Український політик Олександр Турчинов, якого російська пропаганда прозвала "кривавим пастором", ховається на Західній Україні, щоб не потрапити в лапи спецпідрозділів Російської Федерації.

Про це пишуть в Telegram-каналі.

Ховається від війни в безпечному місці

З початку активних військових дій в Україні 24 лютого 2022 року колишнього голову Верховної Ради і з секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова бачили всього кілька разів – в компанії п'ятого президента Петра Порошенка на блокпості під Івано-Франківськом.

Олександр Турчинов балотується в компанії Петра Порошенка на Західній Україні

Як пишуть в мережі, незважаючи на військову форму, вигляд у Турчинова був досить переляканий. Справа в тому, що, за чутками, які виходять з російських ЗМІ, Турчинова дуже сильно бажають роздобути в Кремлі, причому обов'язково живим. Тому його активно розшукують спецпідрозділи РФ і бійці-кадирівці.

Щоб не потрапити в їх лапи і не бути відправленим до Москви, він тиняється на Західній Україні, де порівняно безпечно, і не планує здаватися в полон.

Чому Москва хоче роздобути Турчинова

Після Майдану і повалення Віктора Януковича, його місце в якості тимчасово виконуючого обов'язки зайняв якраз Олександр Турчинов. У свій час, будучи на керівній посаді, він не віддав наказ про наступальну операцію Збройним силам в Криму у відповідь на окупацію Росії.

Олександра Турчинова хочуть взяти живим у полон і доставити в Кремль

У той же час Слідчий комітет РФ відкрив кримінальні справи на деяких українців, які там вважаються військовими злочинцями. Серед них багато українських політиків, у тому числі сам Турчинов. Тому його хочуть роздобути для публічного суду і притягнення до кримінальної відповідальності за військові злочини, які визначив Кремль.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні придумали, куди подіти тіла загиблих окупантів.

Також ми писали, що правила спілкування з незнайомими людьми: окупанти можуть маскуватися під українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом