19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Не можу сказати традиційні слова": Володимир Зеленський 8 березня звернувся до українців
"Не можу сказати традиційні слова": Володимир Зеленський 8 березня звернувся до українців

"Не можу сказати традиційні слова": Володимир Зеленський 8 березня звернувся до українців

Президент України Володимир Зеленський 8 березня записав відеозвернення до жителів України, зокрема - дівчат і жінок, у яких війна відібрала навіть таку маленьку радість, як Міжнародний жіночий день.

Звернення президента доступне на платформі YouTube.

"Не можу використовувати традиційні слова"

Володимир Зеленський заявив, що український народ щорічно вітав зі святом всіх жінок, дівчат, дружин, матерів. Так було завжди, але не сьогодні.

"Сьогодні я просто не можу сказати вам традиційні слова. Я не можу просто привітати. Не можу, коли стільки смертей, коли стільки горя, коли стільки страждань. Коли йде війна. Повномасштабна терористична війна проти нашого народу - народу України", - з гіркотою в голосі висловився президент.

Також лідер держави окреслив невелике зведення про події, що відбуваються останнім часом в найгарячіших точках України, зокрема - Сумах і Маріуполі.

Дитина померла від зневоднення

Розповідаючи про Суми, президент заявив, що місто, яке раніше ніколи не бомбили, в черговий раз піддалося авіаударам. Це мирне місто стало метою російських окупантів, які прийшли на нашу землю з нікому незрозумілими вимогами.

Подібна ситуація відбувається в Маріуполі. Там агресор намагається відгородити місто від решти України, а людей практично катують блокуванням гуманітарних коридорів, відключенням води і електрики. Зеленський розповів, що за десятки років існування Маріуполя, з часів нацистського терору, в місті від зневоднення померла дитина.

Обстріл і бомбардування Сум тривають, в Маріуполі від зневоднення померла дитина

Провину за всі звірства, які росіяни здійснюють в Україні, потрібно покладати, за словами президента, не тільки на путінський режим, а й на країни-партнери, які можуть лише у себе в кабінетах приймати необхідні рішення, а в реальному житті відмовляються убезпечити українське небо від російських вбивць.

Зеленський ще раз попередив про небезпеку гуманітарних коридорів, адже, незважаючи на запевнення другої сторони про припинення вогню і режим тиші, ще жодного разу вони не дотримали слова. Евакуаційний транспорт можуть розстріляти прямо в дорозі!

Раніше портал MY.UA повідомляв, що бронежилети замість суконь: модний дизайнер Андре Тан шиє для ЗСУ та тероборони.

Також ми писали, що український ведучий і актор загинув при бомбардуванні Ірпеня.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом