6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Окупанти проводять мобілізацію в Криму й РФ та перевдягаються в цивільний одяг
Окупанти проводять мобілізацію в Криму й РФ та перевдягаються в цивільний одяг

Окупанти проводять мобілізацію в Криму й РФ та перевдягаються в цивільний одяг

Генеральний штаб Збройних сил України дав оперативне зведення останньої інформації щодо війни, розв'язаної Російською Федерацією в Україні.

Подробиці - на сторінці Генштабу ЗСУ в Facebook.   

Що відбувається на різних напрямках

Відомо, що тривають бойові дії, хоч і не дуже активні з боку противника, на Північному і Північно-Західному напрямках (Поліський і Волинський райони). Також сили ЗСУ тримають оборону вздовж населених пунктів Ніжин, Іваниця, Тростянець. Велика частина захисників знаходяться біля Чернігова і всередині міста.

Генштаб ЗСУ дав оперативне зведення щодо військової ситуації в різних регіонах України

У Києві ситуація незмінна. Ворог не намагається прорвати оборону, тоді як з кожним днем вона посилюється. Наші війська успішно завдають вогневих ударів по наступальних угрупованнях. На південному напрямку ЗСУ прикриває кордони України та морського узбережжя. Атак на об'єкти критичної та цивільної інфраструктури не було.

Мобілізація нових солдатів

Повідомляється, що Росія проводить примусову мобілізацію солдатів, більшість з них – строковики. Також не виключено, що в новій хвилі наступу можуть брати участь збройні сили Білорусі і невизнаного Придністров'я. Але, згідно зі зведеннями, моральних дух цих людей вкрай низький.

Відомо, що в Чернігівській області росіяни порушують норми Міжнародного гуманітарного права. Вони використовують цивільні приміщення, щоб ховати там зброю, а в медичних установах лікують своїх поранених. Також наносять удари по вишках зв'язку, щоб вивести їх з ладу.

Помічені спроби переодягання в цивільний одяг в Херсонській області. Окупанти під виглядом мирних жителів висунулися в Миколаїв.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Білоруси не хочуть війни": чи будуть солдати "братнього народу" воювати проти України.

Також ми писали, що "Не можу сказати традиційні слова": Володимир Зеленський 8 березня звернувся до українців.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом