Самотній хлопчик, що плаче на польському кордоні, змусив весь світ здригнутися
Самотній хлопчик, що плаче на польському кордоні, змусив весь світ здригнутися

Самотній хлопчик, що плаче на польському кордоні, змусив весь світ здригнутися

Весь світ облетіли фотографії хлопчика, який самотньо крокував недалеко від польського кордону, в пункті пропуску Медика. Ніхто не знає, що сталося батьками дитини.

Подробиці пише видання "Обозреватель".

Світ здригнувся від побаченого

Фотографії самотньої дитини вже облетіли весь світ. Їх опублікували практично всі західні ЗМІ, як друковані, так електронні. Видно, що малюк був тепло одягнений, а в руках ніс тільки пакетик з плюшевими іграшками та солодощі. Він йшов попереду групки дорослих, але залишилося невідомим, був він на кордоні сам чи з батьками.

Народний депутат Олексій Гончаренко опублікував відео у своєму Telegram-каналі і закликав допомогти розшукати інформацію про родичів. Про це ж благають багато користувачів мережі, які побачили несамовиті кадри. Люди пишуть, що терміново потрібно допомогти хлопчикові, а також зупинити війну, яка руйнує життя ні в чому неповинних дітей.

"Бідна дитина. Це розриває серце", "Він виглядає таким втомленим, переляканим, шокованим. Подумати, що всього кілька днів тому у цієї милої дитини був будинок і нормальне дитинство", "Це зводить мене з розуму і я хочу знищити тих, хто посмів заподіяти людям цей біль", - мережа повниться людьми, небайдужими до долі цього безіменного малюка.

Він став героєм малюнків і символом болю

Дійсно, образ самотньо крокуючої в невідомість дитини виразно показує, який біль зараз розриває серця всім українцям. Грузинська художниця Ненсі Воланд вирішила відобразити ці почуття на малюнку, головним героєм якого став цей хлопчик.

Художниця Ненсі Воланд присвятила малюнок хлопчикові, який самотньо крокував біля польського кордону

На постері він несе в пакеті "надію" на тлі жнив і зоряного неба в кольорах прапора України. "Я зовсім не знала, що намалювати. Не знала, як вмістити все зло і печаль цієї війни в одне фото, але сьогодні вранці натрапила на відео цього малюка", - написала в Facebook Ненсі Воланд.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що авторка "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг пожертвувала більше мільйона фунтів стерлінгів українським дітям.

Також ми писали, що у боях за Харків загинув відомий український художник.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом