Що робити, якщо через аварію зникло опалення: інструкція від МОЗ
Що робити, якщо через аварію зникло опалення: інструкція від МОЗ

Що робити, якщо через аварію зникло опалення: інструкція від МОЗ

Війна в країні означає, що в будь-який момент через бомбардування, стрілянину або авіанальот може трапитися аварія в електромережі або на газопроводі. Представляємо інструкції, що робити в умовах відсутності світла або опалення.

Подробиці пише Міністерство охорони здоров'я в Telegram.

Відключили світло або сталася аварія

Якщо у вас відключили електрику, скористайтеся свічками або сухим спиртом, але будеть гранично акуратні з цими засобами. Відразу зателефонуйте в Службу порятунку по телефону "101" або повідомте диспетчера житлово-експлуатаційної контори про те, що трапилося. Якщо помітили перепади напруги, вимкніть всі прилади в будинку і викличте ремонтників. Не намагайтеся здійснити ремонт самостійно.

Не чіпайте обірвані електропроводи і відразу викликайте ремонтників, якщо у вас пропав вдома світло

При обірваних проводах намагайтеся не наближатися до них ближче ніж на 5-8 метрів. Якщо вчасно не помітили провід, відійдіть в безпечну зону дрібними кроками або стрибками. Організуйте охорону місцевості та зателефонуйте за номером "101".

Аварія в системі газопостачання

Якщо відчули різкий запах газу в квартирі, повністю перекрийте газопостачання. Ні в якому разі не включайте електрику, бажано взагалі знеструмити будинок. Відкрийте всі вікна і провітріть квартиру повністю, а не тільки місце витоку. Вийдіть на вулицю і не повертайтеся, поки не пропаде запах газу. В іншому випадку викликайте аварійну газову службу за телефоном "104".

При аварії на газопроводі або відключенні опалення намагайтеся зігріватися одягом або електричними приладами

Якщо ж опалення відключено, намагайтеся утеплитися самостійно. Заткніть двері і вікна ганчірками і рушниками, переведіть всіх мешканців в одну кімнату, поки не з'явиться тепло. Спіть одягненими. При можливості скористайтеся електричними обігрівачами.

Раніше портал MY.UA повідомляв, термін зберігання найпопулярніших припасів: макаронів, круп, консервів і овочів.

Також ми писали, швидкі, але ситні страви з тушонки: що готувати, якщо немає свіжого м'яса.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом