Росія зрозуміла, що програє? Є "ознаки готовності до серйозних переговорів"
Росія зрозуміла, що програє? Є "ознаки готовності до серйозних переговорів"

Росія зрозуміла, що програє? Є "ознаки готовності до серйозних переговорів"

Державний департамент США заявляє, що з боку Російської Федерації почали проявлятися деякі "ознаки готовності до серйозних переговорів".

Про це пише видання Axios.

Демонстрація послаблення опору

Оцінку щодо готовності Росії послабити свій опір у переговорах і піти на вимоги України дала заступниця американського зовнішньополітичного відомства Венді Шерман. За її словами, є причини вважати, що РФ може почати серйозно підходити до формату переговорів, чого раніше не спостерігалося.

Державний департамент США і Венді Шерман впевнені, що Росія стала проявляти ознаки готовності до більш серйозних переговорів з Україною

Венді Шерман уточнила, що велику роль в такому послабленні зіграла адміністрація президента Америки Джозефа Байдена. "Адміністрація працювала над тим, щоб чинити величезний тиск на Володимира Путіна, щоб він погодився на припинення вогню в Україні і дав можливість створити гуманітарні коридори", - сказала чиновниця.

Четвертий етап переговорів

Станом на 14 березня між Україною і Росією відбулося вже три раунди переговорів. Четвертий призначений на 10:30 ранку, він пройде у форматі відеоконференції. Раніше обидві делегації зустрічалися наживо спочатку в Білорусі, потім в Анталії. На жаль, серйозних результатів щодо припинення війни або навіть утворення гуманітарних коридорів досягти не вдалося.

Четвертий раунд переговорів України і Росії призначений на ранок 14 березня у форматі відеоконференції

Багато експертів впевнені, що хоч переговори не сильно успішні, вони необхідні, оскільки лише за допомогою домовленості можна прийти до миру. Всі війни закінчуються за столом переговорів, тому зустрічатися і розмовляти обом сторонам потрібно з великим завзяттям.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Я не бачу шляху, яким Путін міг би перемогти в Україні" - Томас Фрідман.

Також ми писали, що Путін втратив віру в свою армію і наказав розстрілювати дезертирів.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом