Папа Римський подзвонив Володимиру Зеленському: Франциск молиться за мир в Україні
Папа Римський подзвонив Володимиру Зеленському: Франциск молиться за мир в Україні

Папа Римський подзвонив Володимиру Зеленському: Франциск молиться за мир в Україні

Між президентом України Володимиром Зеленським та Його Святістю Папою Римським Франциском відбулася телефонна розмова щодо війни.

Про результати бесіди розповів Зеленський на сторінці в Twitter.

Глибока і щира духовна підтримка

Як уточнив президент України, понтифік дуже стурбований ситуацією, що склалася. Святіший Отець висловив глибокий біль у зв'язку з трагічними подіями і виявив всебічну підтримку країні.

Володимир Зеленський і Папа Римський Франциск провели телефонну розмову щодо війни в Україні

Володимир Зеленський високо оцінив участь Папи Римського Франциска, тому подякував йому в соціальних мережах "за молитви за мир в Україні та припинення вогню, український народ відчуває духовну підтримку Його Святості".

Безпрецедентне відвідування посольства

Телефонна розмова не настільки вразила громадськість, як факт того, що понтифік покинув країну-державу Ватикан і відправився на особисту зустріч з послом Росії Олександром Авдєєвим. Його Святість "хотів особисто розпитати про ситуацію в Донбасі та Україні".

Папа Римський Франциск висловив підтримку Україні і повне неприйняття будь-яких військових дій

Це є надзвичайним жестом з боку Папи Римського, оскільки зазвичай посли самі приїжджають на аудієнцію до Ватикану. А також міністр закордонних справ Ватикану викликає представників інших країн до себе.

Для Франциска покинути місто-державу, навіть на одну годину, стало виразом гніву з приводу вторгнення Росії в Україну і готовності особисто звернутися з проханням припинення війни.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що військові прямо в церкві рапортують Московському Патріарху Кирилу про війну в Україні.

Також ми писали, що робити, якщо виснажилися морально і перестали реагувати навіть на сирени.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом