ООН прогнозує бідність для 90% українців у разі затяжної війни
ООН прогнозує бідність для 90% українців у разі затяжної війни

ООН прогнозує бідність для 90% українців у разі затяжної війни

Війна в Україні принесе країні і жителям економічну катастрофу, якщо затягнеться надовго (на поточний і наступний рік). Практично все населення зіткнеться з бідністю і кризою.

Подробиці пише видання Reuters.

9 з 10 українців стануть практично жебраками

Подібний негативний прогноз оприлюднено у звіті Програми розвитку ООН, яка стежить за економічними наслідками війни. Адміністратор ПРООН Ахім Штайнер взяв на себе відповідальність заявити, що "вже в короткостроковій і середньостроковій перспективі відставання в розвитку України буде значним".

Адміністратор Програми Розвитку ООН Ахім Штайнер заявив: якщо війна затягнеться, Україну чекає бідність, а 90% населення-злидні

Звичайно, це за умови, що військовий конфлікт закінчиться ще не скоро, а продовжиться в 2022-му році і перейде в наступний. Тоді країна не зможе протистояти застою економіки, і всі досягнення, які були здійснені протягом незалежності, кануть у небуття стараннями Кремля і Володимира Путіна.

Якщо говорити про кількість, то прогноз ООН наступний: приблизно 90% українців, тобто, 9 з 10 осіб, опиняться на межі бідності і злиднів, не маючи можливості задовольнити свої навіть найбільш базові потреби.

Рівень гуманітарної кризи зараз

Гуманітарна криза в Україні через війну досягла величезних показників і торкнулася 18 млн осіб

Згідно з даними Організації Об'єднаних Націй, вже сьогодні в економічному плані війна зачепила близько 18 мільйонів чоловік. Понад 7 млн стануть внутрішньо переміщеними особами, які потребують підтримки. Попередні оцінки свідчать, що майже 30% населення незабаром буде потрібно життєво необхідна гуманітарна допомога.

Очікується, що економіка України скоротиться на 10% в 2022 році в результаті вторгнення Росії, але перспективи можуть різко погіршитися, якщо конфлікт триватиме довше.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що "Пропонував план врегулювання": Янукович розповів про взаємини із Зеленським.

Також ми писали, що "Херачат сильно": Олег Сенцов розповів про життя в окопах на передовій.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом