Homes for Ukraine: 100 тисяч британців готові прихистити евакуйованих українців
Homes for Ukraine: 100 тисяч британців готові прихистити евакуйованих українців

Homes for Ukraine: 100 тисяч британців готові прихистити евакуйованих українців

У Великій Британії запустили державну програму для українських біженців під назвою Homes for Ukraine. Брати участь в ній можуть жителі країни, які хочуть прихистити переселенців.

Подробиці пише видання BBC.

100 тисяч охочих у перший день

Міністр житлового будівництва і спільнот Майкл Гоув сказав, що Великобританія за всю історію свого існування виявляла посильну підтримку іншим країнам у важкі для них часи. Тепер прийшла черга України. Відомо, що за 20 днів війни територію рідної держави вже покинуло майже три мільйони людей.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон назвав фантастикою, що 100 000 британців готові прийняти українських біженців

Всіх вимушених переселенців потрібно десь розміщувати, а Європа не може прийняти всіх біженців до єдиного. Британський уряд ініціював програму Homes for Ukraine, до якої можуть приєднатися всі бажаючі люди, готові поселити у себе українців. Майкл Гоув розповів, що тільки за перший день існування зареєструвалося приблизно 100 тисяч британців.

Це фантастичний приклад згуртованості та взаємодопомоги

Цифра дійсно вражає. Прем'єр-міністр країни Борис Джонсон назвав фантастикою подію, що стільки людей висловили зацікавленість у підтримці українців. Зауважимо, господарі не повинні утримувати біженців за свій рахунок, але можуть допомагати їм при бажанні. Жителі Великобританії за свою ініціативу отримуватимуть 350 фунтів стерлінгів щомісяця.

Британський актор Бенедикт Камбербетч теж зареєструвався в програмі допомоги біженцям Homes for Ukraine

До програми вже приєднався відомий по всьому світу британський актор Бенедикт Камбербетч. В інтерв'ю на червоній доріжці кінопремії BAFTA в Лондоні він повідомив, що готовий прийняти в своєму будинку біженців з України.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що російські пропагандисти прозрівають: ведуча НТВ звільнилася і поїхала з країни.

Також ми писали, що Світлана Лобода відмовилася від українського громадянства.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом