11-річний хлопчик з України, який на самоті перейшов кордон, возз'єднався з родиною
11-річний хлопчик з України, який на самоті перейшов кордон, возз'єднався з родиною

11-річний хлопчик з України, який на самоті перейшов кордон, возз'єднався з родиною

Настала черга позитивної і неймовірно хорошої історії. 11-річний хлопчик із Запоріжжя, який був змушений поодинці переправитися через кордон Словаччини, возз'єднався з рідними.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ Республіки Словаччина на сторінці в Facebook.

Історія, яка потрясла світ

Про маленького Хасана дізналися, коли він з'явився на контрольному пункті, маючи при собі тільки невеликий рюкзак і пакетик, а на руці – записаний номер телефону родичів, що живуть в Словаччині. Як розповіла дитина, він живе в Запоріжжі, але мама була змушена евакуювати сина на поїзді одного, оскільки почався обстріл АЕС. Вона не могла покинути стареньку маму.

11-річний Хасан із Запоріжжя один подорожував Україною і перетнув кордон зі Словаччиною, щоб зустрітися з родичами

У підсумку, за Хасана взялися місцеві волонтери, які його нагодували, напоїли, зібрали в дорогу їжу і речі. Його відвезли до Братислави, де той зустрівся з родичами. Тепер же вся сім'я дитини опинилася в безпечному місці і возз'єдналася.

Мама і син знову разом

Як повідомляють у Міністерстві, мама Хасана, бабуся, а також п'ятеро сестер і братів теж евакуювалися в Республіку Словаччина. "Неможливе стало реальністю. Хасан, який один подорожував Україною і своєю історією підкорив весь світ, вже з мамою. Після дуже довгої і важкої подорожі їм також вдалося возз'єднатися з бабусею на території Словаччини", - написали в МВС.

Мама Хасана спочатку залишилася в Україні, але тепер вся їхня велика сім'я возз'єдналася в Республіки Словаччина

Також відомство подякувало всім небайдужим людям по обидва боки кордону, які дбали про маленького українця і допомогли йому. Зокрема, особливу подяку висловили Асоціації громад християнської молоді.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що це повинен бачити весь світ: евакуйовані з України діти розповіли, що думають про війну і Путіна.

Також ми писали, що ООН прогнозує бідність для 90% українців у разі затяжної війни.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Елизавета Супивская
Редактор новостей
Поделиться сюжетом