Українські паралімпійці повернулися з Пекіна, але не додому: Польща прихистила спортсменів на час війни
Українські паралімпійці повернулися з Пекіна, але не додому: Польща прихистила спортсменів на час війни

Українські паралімпійці повернулися з Пекіна, але не додому: Польща прихистила спортсменів на час війни

Стало відомо про те, що українські спортсмени повернулися з паралімпійських ігор-2022, що пройшли в Китаї. На жаль, в Україну вони приїхати поки що не можуть.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

У Варшаві гостинно зустріли українських паралімпійців, які не можуть повернутися додому через початок війни в країні, яку розв'язала Російська Федерація.

Завжди по поверненню з подібних заходів українських спортсменів вітають місцеві вболівальники, але, цього разу все зовсім інакше.

Зустріч паралімпійців, фото: вільне джерело

Через жорстоку війну Росії проти України паралімпійці не змогли повернутися на батьківщину, і вирушили в сусідню державу - Польщу.

Переможців, а саме команду національної збірної України привітав особисто посол України в Польщі Андрій Дещиця, віце-директор Східнорго департаменту Міністерства закордонних справ Республіки Польща Томаш Орловський, а також радник президента Польщі Петро Новацький. Всі вони зустріли спортсменів у Варшаві, і зробили все можливе, щоб вони були в безпеці, і відчували себе як вдома.

Нагадаємо, що на Паралімпійських іграх-2022, які пройшли в Пекіні, українська збірна показала неймовірний результат, і опинилася на 2 місці в медальному заліку.

Медальний залік, фото: скріншот

Україна на Паралімпіаді-2022 була представлена тільки в двох видах спорту: парабіатлоні і лижних гонках. Росія і Білорусь пропустили Паралімпіаду-2022: Міжнародний паралімпійський комітет виключив їх зі змагань через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо, щоЗСУ збили в небі над Україною ще два російські винищувачі: летіли бомбити одне з селищ

Раніше повідомлялося, що Ілон Маск "обробив" Кадирова, який заступився за Путіна

Також, враг шукає "гарматне м'ясо", ЗСУ почали контрнаступ - Подоляк про ситуацію на фронті

Источник материала
Поделиться сюжетом